Orbán Viktor: Szükség van erős országra, erős kormányra, erős gazdaságra, erős hadseregre

Orbán Viktor: Szükség van erős országra, erős kormányra, erős gazdaságra, erős hadseregre

A Nemzeti Közszolgálati Egyetem Rendészettudományi Kara és Katasztrófavédelmi Intézete tisztavatási ünnepsége a Ludovika téren 2023. július 1-jén (Fotó: MTI/Máthé Zoltán)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Szükség van erős országra, erős kormányra, erős gazdaságra, erős hadseregre és nem utolsósorban erős rendvédelmi szervekre – erről beszélt Orbán Viktor szombaton délelőtt, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem rendészettudományi karának tisztavató ünnepségén. Mint mondta, „ki kell képeznünk és fel kell vérteznünk magunkat, mert olyan idők jönnek, amikor a gyenge népek elvesznek, az erősek megmaradnak”. – Olyan időket élünk – folytatta – amikor a világ alapjaiban reng, ez alól pedig mi sem vagyunk kivételek, nem is lehetünk, hiszen a rengés epicentruma közvetlenül a szomszédunkban van. Korunk nagy háborúja Magyarország szomszédságában zajlik és közben délről migránsok tíz- és százezrei ostromolják hazánkat.

A miniszterelnök az esküt tevő tiszteket erős, eltökélt és hazájukat szerető fiataloknak nevezte, hozzátéve, hogy a mai világban ez nem mindennapi dolog, ezt meg kell becsülni. Erős emberekre ugyanis nagy szükség van, mert „az igazság erő nélkül keveset ér”. – Látunk olyan fiatalokat is, talán a kelleténél többet, akik szeretik a könnyebb végén megfogni a dolgokat, nem szeretnek felelősséget vállalni és nem akarnak elköteleződni valami mellett. Van aki kinövi mindezt és a könnyű lebegés helyett úgy dönt, hogy komolyságot, jelentőséget ad a saját életének, ezért komoly hivatást választ, például dönt, hogy beáll az állami szolgálatba – fejtette ki. A kormányfő szavai szerint aki a felelősségteljes életet, a tiszti hivatást választja, az a magyarságát vállalja, hiszen esküje szerint a magyar embereket védi, a magyar nemzet békéjét és biztonságát szolgálja. Egyúttal vállalja, hogy nehéz időben is erős marad, megvédi a gyengéket és elesetteket, megfékezi mindazokat, akik Magyarország békéjét és biztonságát fenyegeti. Azt is vállalja, hogy a magyarok igazsága mellé erőt is állít. – Nehéz, de azért az erényekkel kikövetett utat választották, egy életre szóló hivatást – mondta a friss tiszteknek.