RTL: Fideszes képviselő volt a karinthys tanárokat kirúgással fenyegető tankerületi vezető

RTL: Fideszes képviselő volt a karinthys tanárokat kirúgással fenyegető tankerületi vezető

A Külső-Pesti Tankerületi Központ irodájának bejárata (Fotó: Google Maps)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Fideszes képviselő volt Pesterzsébeten Rábel Krisztina, aki a Külső-Pesti Tankerületi Központ igazgatójaként levélben kirúgással fenyegette meg a Karinthy Frigyes Gimnázium polgári engedetlenségben részt vevő tanárait – írja az Rtl.hu. Az adó híradójában sugárzott riportból kiderül: Rábel Krisztináról ugyanaz a fénykép található meg a tankerület honlapján, mint a Nemzeti Választási Irodánál is. Ezt használta a 2019-es önkormányzati választási kampányban is, ahol a Fidesz-KDNP jelöltje volt Pesterzsébet egyik választókerületében. Ám kikapott ellenzéki ellenfelétől, de kompenzációs listáról bejutott a képviselő-testületbe.

Rábel Krisztina tavaly óta vezeti a tankerületet, előtte mondott le mandátumáról. Pártkötődését Hadházy Ákos megválasztott képviselő is kifogásolta a közösségi oldalán. Szerinte ez akkor is összeférhetetlenségi kérdéseket vet fel, ha papíron rendben van, hiszen Rábel lemondott. „Nem hiszem, hogy ezzel a pártbeli elkötelezettsége megváltozott volna” – véli a képviselő. Hadházy Ákos megválasztott képviselő szerint a fideszes pártközpont utasításait hajtják végre a tankerületi vezetők.

Ahogy arról korábban lapunk is beszámolt, Rábel volt a feladója annak a levélnek, amelyben kirúgással fenyegették meg a polgári engedetlenségbe fogott tanárokat. A volt politikus irodájához pénteken több száz szimpatizáns is elkísérte a tanárokat, akik személyesen akarták átvenni a tankerület fenyegető levelét.

Az RTL Híradó a Klebelsberg Intézményfenntartónál és a Fidesznél is arról érdeklődött, hogy szerintük egy pártpolitikus képes-e részrehajlás nélkül vezetői posztot betölteni a közoktatás irányításában. Ám válasz nem érkezett, és Rábel Krisztina sem reagált az adó interjúkérelmére.