Simonka mentelmi joga újabb felfüggesztéséről: Nem követtem el semmilyen bűncselekményt

Simonka mentelmi joga újabb felfüggesztéséről: Nem követtem el semmilyen bűncselekményt

Orbán Viktor és Simonka György a Karmelita kolostorban (Fotó: Facebook)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Közleményben reagált Simonka György, a Fidesz parlamenti képviselője arra, hogy másodszorra is felfüggesztették mentelmi jogát hétfőn. Mint megírtuk, ezúttal vesztegetés a vád a politikus ellen, ám Simonka állítja: ártatlan.

– Egyetlen egy bűnöző négy évvel ezelőtti vallomására alapozva adták ki a mentelmi jogomat, mely vallomásával ez a szélhámos mentesült a korábban elkövetett bűncselekményeinek felelőssége alól – írta Simonka hozzátéve, bár levélben kérte (amit közzé is tett, és az itt olvasható), hogy jelen lehessen a mentelmi bizottsági ülésen és megvédhesse magát, ennek ellenére csak késve kaphatta meg az erről szóló meghívót. – Nem követtem el semmilyen bűncselekményt, és ahogy eddig is tettem, ezután is mindenben együttműködök a hatóságokkal annak érdekében, hogy mielőbb kiderüljön az igazság – hangsúlyozta a politikus.

Simonka a mentelmi bizottságnak küldött levélben többek között arról ír, mikor 2018-ban kérték mentelmi joga felfüggesztését, akkor ő maga is erre szavazott bízva a pártatlan és tisztességes nyomozásban. – Most utólag már tudom és a nyomozati anyagok birtokában látom, hogy velem kapcsolatban a tisztességes és a pártatlan eljárás a Központi Nyomozó Főügyészség tekintetében a nyomozás ideje alatt nem valósult meg – állította hozzátéve: bízik a bíróságban, és hogy hamarosan tisztázódnak a vele kapcsolatos vádak.