Szentkirályi Alexandra bejelentette, hogy kikosarazta Magyar Pétert – Frissítés: reagált a Tisza Párt elnöke

Szentkirályi Alexandra bejelentette, hogy kikosarazta Magyar Pétert – Frissítés: reagált a Tisza Párt elnöke

Szentkirályi Alexandra választási plakátja a Mester utcában (Fotó: Magyar Hang/Katona Mariann)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

„Ma megkeresett Magyar Péter, a Tisza párt elnöke, egyeztetésre hívott. A válasz egyértelmű: a Fidesz frakciója nem működik együtt és nem egyeztet azokkal, akik Gyurcsány Ferenc jelöltjét támogatják!” – írta szerda esti Facebook-posztjában Szentkirályi Alexandra. A Fidesz utolsó pillanatban visszalépett főpolgármester-jelöltje, korábban kormányszóvivő hozzátette még, hogy „Gyurcsány és Karácsony csődbe vitték a nemzet fővárosát, nem érdemelnek még egy esélyt!”

Múlt héten Magyar Péter Karácsony Gergely újraválasztott főpolgármesterrel találkozott, akivel Budapest jelenlegi helyzetéről és jövőjéről egyeztettek. A Tisza Párt vezetője erről közösségi oldalán számolt be, ahol azt írta, hogy hamarosan a többi fővárosi frakció vezetőjével is felveszi majd a kapcsolatot, és Karácsony Gergellyel még a nyáron folytatják az egyeztetést. Nem sokra rá Gyurcsány Ferenc, a DK elnöke hosszú bejegyzést tett közzé, amelyben leárulózta Magyart.

Frissítés: Reagált Magyar Péter

„Ahogy korábban bejelentettem, a Karácsony Gergellyel történt egyeztetésem után az összes fővárosi frakció vezetőjét megkerestem Budapest jövőbeni kormányozhatósága érdekében. Vitézy Dáviddal pénteken folytatok informális egyeztetést és rövidesen leülök a Kutyapárt képviselőjével is. Szentkirályi Alexandra bukott főpolgármester-jelölttől szokás szerint csak egy gyerekes válaszra futotta” – írta Facebook-oldalán Magyar Péter azután, hogy Szentkirályi Alexandra arról írt, megkereste őt a Tisza elnöke, de nem kíván vele tárgyalni.

Magyar Péter szerint „pont a Fidesz és a bukott óellenzék az, amely a háttérben már egyeztet a budapesti pozíciókról és üzleti érdekeltségekről”. Hozzátette: a TISZA Párt semmilyen pozíciót nem vállal a fővárosban és csak fontos ügyek mentén hajlandó a budapestiek érdekét szolgáló előterjesztéseket támogatni. Ezt is csak akkor, ha az összes eddigi poltikai- és cégvezetőt menesztik Budapesten és minden pozícióra transzparens, piaci pályázatot írnak ki.