Szomorú rekordismétlés: megint 33-an hunytak el a koronavírus miatt

Szomorú rekordismétlés: megint 33-an hunytak el a koronavírus miatt

Ápolók dolgoznak egy koronavírussal fertőzött beteg mellett a Szent Imre Egyetemi Oktatókórház COVID részlegén, az intenzív osztályon 2020. április 24-én (Fotó: MTI/Kovács Tamás)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

1474 újabb magyar állampolgárnál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést (Covid–19), ezzel 46 290 főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma. Elhunyt 33 idős, krónikus beteg, így az elhunytak száma 1142 főre emelkedett, 14á088-an pedig már meggyógyultak – derül ki a koronavírussal kapcsolatos hivatalos tájékoztató oldal legfrissebb, vasárnapi adataiból. Az, hogy megint 33 elhunyt van, különösen szomorú hír, hiszen pénteken fordult elő először a járvány kezdete óta, hogy 24 óra leforgása alatt ilyen sokan veszítsék életüket.

Az operatív törzs tájékoztatásából az is kiderül, az aktív fertőzöttek száma 31 060 fő. Az aktív fertőzöttek 31%-a, az elhunytak 41%-a, a gyógyultak 30%-a budapesti. Jelenleg 1712 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 179-en vannak lélegeztetőgépen.

Azt is írták, egész Európában dinamikusan terjed a vírus, ezért a határellenőrzés és a beutazási korlátozás továbbra is érvényben van, a kormányfő arra kérte a magyar családokat, hogy most ne tervezzenek külföldi síelést. Müller Cecília országos tiszti főorvos  vasárnapi nyilatkozatában pedig arról beszélt a Kossuth rádiónak, hogy nem szabad belefáradnunk a koronavírus-járvány kezelésébe, mert legalább annyi van még előttünk, mint amennyi mögöttünk. Arra is kitért, a koronavírus-betegek ellátására első körben kijelölt kórházak lassan telítődnek, ezért azokban megemelték az ágyak, és ehhez rendelve a szükséges eszközök számát is. Emellett a második vonalbeli intézmények közül is már néhány részt vesz a betegek gyógyításában