Újabb iskolából távoznak tömegesen pedagógusok – róluk is ballagási tabló készült

Újabb iskolából távoznak tömegesen pedagógusok – róluk is ballagási tabló készült

A Karinthy Frigyes Gimnáziumból hat tanárt bocsátottak el 2022. november 30-án, mert korábban polgári engedetlenségi akciókban vettek részt. (Fotó: Albert Enikő/Magyar Hang)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

– Azt követően, hogy a közoktatást elhagyó tanárokról helyeztek ki ballagási tablót Budakalászon, ezúttal egy budapesti intézmény felmondott, illetve engedetlenség miatt elbocsátott pedagógusai búcsúznak hasonló módon – vette észre a 444.

Az érintett iskola, a budapesti Karinthy Frigyes Gimnázium egyik tanára posztolta ki a tablót az alábbi szöveg kíséretében: „Te tetted ezt, király!”.

A lapnak az egyik távozó tanár úgy fogalmazott: „Ideje szembenézni azzal, hogy nem csak úgy mondjuk, hogy felmondunk, hanem ezt egyre többen meg is lépjük. Emellett arra szeretnénk felhívni a figyelmet, hogy számos iskolában a tantestület jelentős része távozik, mint ahogy nálunk is”. A tablón összesen tizenhét, az intézményt elhagyó tanár képe szerepel.