Újabb kínai beruházást jelentett be Szijjártó Péter

Újabb kínai beruházást jelentett be Szijjártó Péter

Szijjártó Péter Sencsenben (Forrás: Szijjártó Péter/Facebook)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Újabb kínai beruházást jelentett be Szijjártó Péter, egy elektromos akkumulátorokat összeszerelő üzem jön létre Fóton.

A külügyminiszter a kínai Sencsenben – amelyet a kínai gazdaság erőközpontjának nevezett – rögzített videón jelentette be, hogy a BYD nevű elektromosautó-gyártó cég tovább növeli magyarországi jelenlétét. Jelenleg Komáromban vannak jelen, ahol elektromos buszokat gyártanak, de egy új üzemet is létrehoznak Fóton, ahol elektromos akkumulátorok összeszerelése zajlik majd. Szijjártó Péter azt kihangsúlyozta, hogy ez az üzem tehát nem gyártani fog akksikat, hanem összeszerel. 10 milliárdos a beruházás, amelyhez a kormány „természetesen támogatást biztosított” mintegy egymilliárd forint értékben. A projekt első körben 100 új munkahelyet hoz létre.

A politikus úgy fogalmazott, hogy mindez megnöveli Magyarország szerepét az európai elektromos autóipari átállásban és megerősíti azt a vezető szerepet, amelyet hazánk ebben a gazdasági folyamatban betölt. Kifejtette egyúttal, hogy az elektromos autóipar határozza meg a világgazdaság következő éveit és évtizedeit, ez pedig egy visszafordíthatatlan folyamat.

Címkék: Szijjártó Péter, BYD