Tippek a szőnyegvásárláshoz (x)

Tippek a szőnyegvásárláshoz (x)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Amennyiben szőnyeg vásárlására adtuk a fejünket, a szőnyegbirodalmak valóságos dzsungelében fogjuk magunkat találni. Nem kis feladat lesz kiválasztani a tökéletes, minden igényt kielégítő darabokat.

Szőnyeget általában nem 1-2 évre, hanem hosszabb időszakra vásárolunk, ezért érdemes alaposan megfontolni a lehetőségeket. Ám ez egyáltalán nem olyan bonyolult, mint amilyennek első ránézésre tűnik.

Mindenki egyéni ízléssel, sajátos stílussal rendelkezik, az otthonunk pedig jó esetben ezt tükrözi is. A Szőnyeg textil webáruház széles választékában minden korosztály megtalálja azt a darabot, ami számára a legkedvesebb szőnyeg lesz a lakásban.

Milyen a tökéletes szőnyeg?

Az optimális szőnyeg esztétikus, megjelenése harmóniában van a környezetével, illeszkedik a bútorok és kiegészítők színvilágához és stílusához. Komfortos érzést biztosít a lábaknak, otthonosságot kölcsönöz a helyiségnek.

Az ideális szőnyeg védi a padlót is a szennyeződésektől és a sérülésektől, csúszásmentessége a rajta közlekedők biztonságérzetét nyújtja.

Hangszigetelő tulajdonságának köszönhetően a szomszédokat is megkíméli a kellemetlen zajoktól. Hőszigetelése védi a lábunkat a hidegtől a padlófűtéssel nem rendelkező helyiségekben is.

A konyhai szőnyeg könnyen tisztítható és strapabíró is egyben, a fürdőszobai kárpit csúszásmentes és nedvességtűrő jellemzőkkel rendelkezik.

A szőnyeg és a függöny kapcsolata

Gyakori hiba, hogy külön-külön ugyan tetszetős a függöny és a szőnyeg is, egy adott helyiségen belül azonban nem mutatnak jól együtt. Mindig nézzük meg az összhatást, mielőtt párosítunk két ilyen fontos lakberendezési kiegészítőt.

Egy áttetsző fehér függöny mellé illik bármilyen hasonló mintázatú szőnyeg. Ha színes a függöny vagy a sötétítő, akkor alaposan meg kell fontolni a kárpit színtónusának kiválasztását is.

Itt lehet nagyot hibázni, ha több túlságosan hangsúlyos színt, vagy egymástól nagyon elütő árnyalatokat akarunk megjeleníteni a szobában. Káoszt fog okozni, nemcsak a szemünket bántja majd, hanem romokba dönti a harmóniát a helyiségben.

Milyen az ideális gyerekszobai szőnyeg?

A gyerekek sokat játszanak, néha elfelejtik letenni az ételt is közben, így a szobájuk valóságos szennyeződést elnyelő hellyé válhat, ha nem a megfelelő kárpittal borítjuk a padlót. A hosszú szálú, bolyhos darabokat lehetőleg kerüljük, a rövidebb szálú, könnyebben tisztítható az optimális ebben a helyiségben.

Az apróságok lábacskáinak melegen tartása különösen fontos, ezért a szőnyeg minél nagyobb területet fedjen le. Az ágyból kilépve semmiképp ne a csupasz padlóra érjen a gyerek lába, hanem rögtön a kárpitra.

Gyerekszobában a padlószőnyegen is elhelyezhetünk egy szép mintás kis darabot. A gyerekek kedvenc figuráinak, játékainak megjelenése meghitté és személyessé teszi számukra a kis kuckójukat.

Ez néhány ötlet volt csupán, de mi magunk is sokat tehetünk azért, hogy maradandó és praktikus szőnyegre essen a választásunk.