Bizalmi szavazást kezdeményezett maga ellen Fekete-Győr András

Bizalmi szavazást kezdeményezett maga ellen Fekete-Győr András

Fekete-Győr András (Fotó: Magyar Hang/Végh László)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Vállalom a felelősséget; bizalmi szavazást kezdeményeztem – így kezdte ma reggel közzétett Facebook-posztját Fekete-Győr András, a Momentum elnöke és előválasztási miniszterelnök-jelöltje, aki az ötödik helyre futott be az előválasztás első fordulójában, így nem jutott be a második fordulóba.

Mint írja, a médiában az előválasztási eredmények tükrében megindult a találgatás arról, hogy le fog-e mondani a pártelnöki tisztségéről. „Sajnos nem sikerült demonstrálnom a kormányzóképességet, és nem sikerült esélyes jelöltté válnom az első forduló végéig. A kampányban elkövetett hibáimból rengeteget tanultam már eddig is és fogok tanulni a későbbiekben is. Hálás vagyok a közösségemnek, hogy engedtek tanulni. A legtöbb választói visszajelzés a fiatalságomra és a kormányzati tapasztalat hiányára irányult. Mindkettő jogos és mindkettő igaz – ismerte el a kritikákat a politikus.

Utána leszögezte: „a politikában a felelősség vállalása egy nagyon fontos, sajnos a magyar politika világában alig-alig teljesülő kívánalom. A miniszterelnök-jelölti végeredményért mindenekelőtt én vagyok a felelős. Ezért 24 órával a véglegesített eredmények után, múlt hét péntek este bizalmi szavazást kezdeményeztem a Momentum Küldöttgyűlésénél a személyemet illetően”.

Megbízatása tavaly nyáron kezdődött, és jövő nyárig tart, de úgy véli, hogy tagtársainak joga van eldönteni, hogy vele szeretnék-e befejezni ezt a ciklust vagy sem.  

Arról, hogy bizalmi szavazást kérhet maga ellen, már egy múlt péntek délelőtti háttérbeszélgetésen beszélt a pártelnök, erről lapunk írt először. Ugyanakkor hangsúlyozta, hogy ez nem egyenlő a pártelnöki posztjáról való lemondással, az ugyanis „a gyávák útja”, ráadásul a valós választási kampányra ráfordulva igazán nehéz helyzetbe is hozná a közösséget.