Nincs jó kezekben

Nincs jó kezekben

Lázár János (Forrás: Lázár János/Facebook)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

A vasút jó kezekben van Lázár Jánosnál, meghibásodások pedig mindig is voltak – nagyjából így értékeltek fideszes képviselők hétfőn a Parlamentben. Juhász Hajnalka egyenesen azt mondta a Telexnek: Lázár a személyében a garancia, hogy nagyon hatékony közlekedést fognak megvalósítani. Pedig nem épp a hatékonyság jut eszébe annak, aki olvasta, esetleg tapasztalta is, ami például a tatabányai vonalon zajlik. A vágányzárral elszabadult a káosz, az első napokban még abban sem volt biztos minden pótlóbusz vezetője, merre is kell mennie. De az utazási idő is még jobban megnőtt, több óra lett eljutni a közeli Tatabányára. Mindezt pedig nem(csak) azért – amivel előszeretettel érvelnek –, mert a MÁV több évtizedes problémákkal, leharcolt járműparkkal küzd. De például azért is, mert Lázár mindenféle finomkodás nélkül esett neki a területnek.

Valószínűleg nem túl merész kijelentés, hogy a mindig is a közlekedés iránt elkötelezett Vitézy Dávid kicsit jobban ért a kérdéshez. A korábbi államtitkár beszélt lapunknak múlt héten arról: ha a vonatok egyébként tudnának járni, akkor érdemes annyi időt hagyni, hogy a vágányzári forgalmi rendre megfelelően fel lehessen készülni.

Márpedig az 1-es fővonalon lehetett volna időt hagyni, de a megfelelő felkészülés elmaradt, a MÁV nyilvánvalóan nem tudta időben megkezdeni a pótlóbuszokat vezető sofőrök felkészítését. Kapkodva kellett lépni, mert Lázár odacsapott, azonnal megoldást akart látni. Nem azt, hogy a vasutasok okoskodjanak, hanem hogy teljesítsék a miniszteri parancsot. Így néz ki ez a valóságban – értékelt Vitézy, és ebben elég könnyű egyetérteni vele.

A vasútról eddig sajnos épp nem az derült ki, hogy jó kezekben lenne Lázárnál. Sőt, gyakoriak már az olyan értékelések is: Orbán Viktor azért bízta rá a területet, hogy amortizálja kicsit a korábban nagy ambíciókról tanúbizonyságot tevő politikustársat. Márpedig most még fideszes szavazóknak is az jön le, hogy a kormánypártok tovább rontják a helyzetet. Ami nyilván előttük sem volt jó, de tizenhárom éve övék minden hatalom. Jobban szeretnek viszont még ma is visszafelé mutogatni. Csak ezzel már az elkötelezett szavazóikat sem fogják tudni megnyugtatni.