Orbán: Nyilvánvalóan végighazudtuk az utolsó másfél-két évet

Orbán: Nyilvánvalóan végighazudtuk az utolsó másfél-két évet

Orbán Viktor miniszterelnök a Karmelita kolostor erkélyén (Fotó: Orbán Viktor Facebook-oldala)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Azt, hogy nem állnak jól a dolgok, már Orbán Viktor miniszterelnök is elismeri bizonyos esetekben. Elképesztő a drágulás, szabadesésben a forint, egekben az államadósság, a hiány, teljes a kiszolgáltatottság a külpiacoknak. Sokkal kevesebb lakás épül, mint tizenöt éve, zuhan a születésszám, de még a hazai állatállomány is csökken. Arra már miniszterei és egyéb fegyverhordozói is tettek utalásokat, hogy valójában irtó nagy a baj, pedig feléjük hazudni szokás reggel, délben meg este. 

De most itt a titkos (és persze fiktív) kötcsei beszéd néhány részlete, amiből sok minden kiderül az Európai Unióval, a gazdasági realitásokkal, na meg az alapvető morális normákkal is küzdelmet folytató Orbán Viktor aktuális lelki világáról. Íme: 

„Amit meg lehetett csinálni az elmúlt egy hónapban, azt megtettük. Amit az azt megelőző hónapokban titokban meg lehetett csinálni úgy, hogy nehogy a választási kampány utolsó heteiben előkerüljenek olyan papírok, hogy mire készülünk, azt megtettük. Úgy őriztük a titkot, hogy miközben tudtuk és ti is tudtátok, hogyha el fog jönni a választási győzelem, utána nagyon neki kell állni, hogy soha ilyen problémánk nem volt. Úgy őriztük a politikai egységet tavaly nyár óta, és mögötte mondjuk a szakmai politikai egységet, mint soha az elmúlt években. Vagy talán sose. (...) Őrületbe kergetjük egymást bizonyos pontokon, hogy összeszedjük a szükséges mennyiségű pénzt. És én magam, amit korábban egy évig nem tapasztaltak tőlem, az elmúlt egy hónapban talán háromszor kezdtem el üvöltözni és kiabálni, nem bírva mindennek a feszültségét a tárgyalásokon. Nem a kollégákkal, hanem amikor mennek a politikai egyeztetések, hogy húzzatok már a p….ba ezzel. Gyerünk előre. Nincsen sok választás. Azért nincsen, mert elkúrtuk. Nem kicsit, nagyon. Európában ilyen böszmeséget még ország nem csinált, mint amit mi csináltunk. Meg lehet magyarázni. Nyilvánvalóan végighazudtuk az utolsó másfél-két évet. Teljesen világos volt, hogy amit mondunk, az nem igaz. Annyival vagyunk túl az ország lehetőségein, hogy mi azt nem tudtuk korábban elképzelni. (...) Majdnem beledöglöttem, hogy másfél évig úgy kellett tenni, mint hogyha kormányoztunk volna. E helyett hazudtunk reggel, éjjel, meg este. Én azt mondom, hogy vegyen mindenki nagy levegőt, igyon k...a sok bort. (...) 

A kiszivárgott beszédről a Kossuth Rádió és a köztévé nem számolt be. A fő téma az esti sávban az ellenzék ellen november 7-re meghirdetett újabb Békemenet volt, illetve Brüsszel és Kijev egyértelmű felelőssége a zsömle méretének csökkenésében. A Kötcsén elhangzottakat csak a szamizdat sajtó adta közre, a híreket a lakosság nagy türelemmel és megértéssel fogadta. A beszéd kiszivárgását követően a Medián a Fidesz népszerűségének emelkedését mérte, feszültség az utcákon nem érzékelhető. 

Ugye, hogy ez a mese is hogy megváltozott?

Figyelem! A fenti jegyzet a képzelet szüleménye, a valósággal való bármilyen egyezés csupán a véletlen műve lehet.