Megjelent a Hangoskönyv!

Megjelent a Hangoskönyv!

Sóti Gábor tervezőszerkesztő aláírja, hogy indulhat a nyomtatása a Hangoskönyvnek (Fotó: Magyar Hang/Lukács Csaba)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

2018. május nyolcadikán került az utcára a Magyar Hang hetilap nulladik száma. Eljött az ötéves évforduló, és úgy gondoltuk, meglepjük magunkat és olvasóinkat is egy kívül-belül színes kiadvánnyal. A Hangoskönyv az újság öt évét hivatott maradandó formában megörökíteni: egy szubjektív, újraszerkesztett cikkválogatás állandó külsős és belsős szerzőinktől, de fotón is megismerkedhetnek az összes kollégánkkal a főszerkesztőtől a korrektorokon át az előfizetéseket intéző Bolgárfalvi Anikóig – kevés olvasónk lehet, aki utóbbival még nem került telefon, email vagy akár hagyományos levélkapcsolatba.

„A Magyar Hang az elmúlt öt évben a valóság krónikásaként tette dolgát, ennyi elég is volt, hogy a hatalom minden más szerkesztőségnél jobban gyűlöljön minket. Nem csak a kormányzati rendezvényekről tiltottak ki minket, de pénzügyi zsarolással még azt is elérték, hogy több kulturális fesztiválról is távol kellett maradnunk. A szakmai szolidaritás eközben néha működött, máskor kevésbé – a tanulságokat levontuk. (…) Akárhogy is, ez az öt év, ahogyan most ez az összegzés is Önökkel közös. Lapunk cikkeiben számos ügyhöz Önök adták az ötletet, muníciót. Megfontoltunk minden építő kritikát. Abból a pénzből gazdálkodtunk, abból működünk, amit Önök a lapért kifizettek, támogatásként szerkesztőségünknek odaadtak. Civil összefogás nélkül sok szervezet, közösség, szerkesztőség, mozgalom nem létezne már. Amikor az állam rosszul működik, a mindennapokhoz szükséges egyensúlyt gyakran az állampolgárok lelkiismeretessége, tenni akarása teremti meg. Azért létezünk, mert nem hagyhatjuk fölülkerekedni az apátiát, a »minden mindegy, úgysem változik semmi« érzetét.” – írja György Zsombor főszerkesztő a könyv előszavában.

Tehát elindult a nyomdagép egy magyarországi nyomdában – ez legalább itthon készül, de mivel a vállalkozás nem akar ügyfeleket veszíteni, arra kértek bennünket, hogy a könyvben se legyen benne a nevük. Ezt a kérésüket tiszteletben tartjuk – örülünk, hogy nem kell ezért is Szlovákiába vagy máshova elutaznunk, mint a lapszámokért.

Külön örömünkre szolgál, hogy nem csak egy könyvet indítunk útjára, hanem egy egész sorozatot Magyar Hang Könyvek címmel. Ennek a sorozatnak a második kötete lesz Stefano Bottoni: A hatalom megszállottja – Orbán Viktor Magyarországa című könyv, amely várhatóan május végén jelenik meg, közösségi finanszírozás segítségével. És készül egy harmadik kiadványunk is: Körmendy Zsuzsanna kollégánk a Queen együttes legendás énekeséről írt egy könyvet Freddie Mercury – Egy hang, egy élet, egy lélek címmel. Ez a könyv is május végére készül el.

A Hangosköny – Magyar Hang 5 év című, 340 oldalas kötetünk az elofizetes [at] hang [dot] hu címen előrendelhető. Ára a kiadótól rendelve 4000 forint + postaköltség. Aki erre jár, május nyolcadikától átveheti a szerkesztőségben.

Címkék: Hangoskönyv