Óvóhelyre vitték Novák Katalint Kijevben

Óvóhelyre vitték Novák Katalint Kijevben

Novák Katalin egy kijevi óvóhelyen (Forrás: Novák Katalin/Facebook)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Cikkünk frissül!

Egy kijevi óvóhelyről osztott meg fotót szerdán délután Novák Katalin az Instagramon. Az államfő a posztjához annyit írt, hogy légiriadó. A képen még láthatók a Terrorelhárítási Központ (TEK) munkatársai, illetve Schanda Tamás, a köztársasági elnök kabinetfőnöke. Insta-sztorijában az látszott még, hogy a köztársasági elnök többekkel közösen sétál az óvóhely felé egy folyóson, még a magassarkú cipőjét is levette. A Rtl.hu információi szerint a riadót 17 órakor lefújták.

Novák Katalin kedden utazott a háború sújtotta Ukrajnába. Látogatásának első nyilvános helyszíne a beregszászi Szent Kereszt Felmagasztalása-templom volt, ahol arról beszélt, hogy tizenötmillió magyar ember erejét hozta el oda. Ünnepi beszédében az államfő emlékeztetett arra, hogy minden nehézség ellenére jó a kárpátaljai magyarokkal együtt ünnepelni. Legutóbb tavaly adventkor gyújtotta meg velük együtt az első gyertyát. Szerdán a Kijev közelében fekvő Zahalci községben magyar támogatással újjáépülő óvodát és iskolát keresett fel, kora délelőtt pedig megkoszorúzta az orosz-ukrán háborúban elhunytak emlékhelyét, valamint tárgyalt az ukrán emberjogi főbiztossal. Délután pedig Volodimir Zelenszkij ukrán elnök meghívására részt vesz a Krími Platform harmadik csúcstalálkozóján.

Hét óra előtt nem sokkal már a Krími Platform üléséről osztott meg egy fotót a Facebook oldalán. Mint írta, a háború nem veheti el a gyerekek jövőjét, ez pedig egy újabb alkalom volt, hogy a békét szorgalmazza. Az ülésen részt vett az ukrán, a portugál és a litván elnök is.

Az MTI egyelőre csak a köztársasági elnök nyilvános programjairól közölt beszámolókat és fotókat.