Visszakerült a kórházba Szász Júlia, a Nemzeti balesetet szenvedett színésze

Visszakerült a kórházba Szász Júlia, a Nemzeti balesetet szenvedett színésze

Szász Júlia a Nemzeti Színházban 2022. október 12-én (Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Visszakerült a Semmelweis Egyetem klinikájára Szász Júlia – ezt az intézmény közölte hétfőn. Mint írták, a Nemzeti Színház művészének állapota stabil, de a kisebb mellkasi sérülése további orvosi beavatkozást igényelt. Várhatóan hamarosan elhagyhatja a Traumatológiai Klinikát.

Mint korábban beszámoltunk róla, Szász Júlia és Horváth Lajos Ottó bő két héttel ezelőtt a Rómeó és Júlia előadásán lezuhantak a díszletről, több méter magasból. A színház azt nem közölte, hogy pontosan mi történt, de információink szerint a társulat tagjai sokszor panaszkodtak arra, hogy bár a magasban kellett játszaniuk, ehhez egyáltalán nem voltak adottak a biztonsági feltételek. Még matrac sem volt az adott díszletrész alatt, ami ilyen esetben alapvető követelmény lenne. A két művészt végtagsérülésekkel szállították akkor a mentők a Semmelweis Egyetem Traumatológiai Klinikájára, még aznap mindkettőjüket meg is műtötték, majd pár nappal később hazamehettek.

A történtek miatt lemondott Vidnyánszky Attila, a teátrum vezérigazgatója. A vezető – mint írták – „a péntek esti sajnálatos baleset hatására, elismerve vezérigazgatói felelősségét, lemondott a Nemzeti Színházban betöltött posztjáról”. Csák János kulturális és innovációs miniszter ugyanakkor nem fogadta el a lemondást, hanem azt közölték, hogy a balesettel kapcsolatos vizsgálat lezárultát követően foglalkozik azzal. Ezt követően a NER-ből többen is kiálltak Vidnyászky Attila mellett, köztük Demeter Szilárd is.

Címkék: Szász Júlia