Publicisztika

De mi lehet az a Hamász?

De mi lehet az a Hamász?

Árpi, a polgármester jobbkeze már be is kiabált a drótkerítés fölött, hogy szívesen elviszi a postára, sőt ha kell, segít kitölteni. Azt is mondta, hogy ingyenes a feladása, és nagyon fontos, hogy minél több nemzeti konzultációs boríték érkezzen be a faluból, mert azt is nézik ám!
Vigyázó szemetek északra vessétek!

Vigyázó szemetek északra vessétek!

Azon kívül, hogy folyamatosan panaszkodunk, nem teszünk szinte semmit azért, hogy közös dolgaink rendben legyenek. Igazából már nem hivatkozhatunk a szocialista örökségre sem, amikor a „közös” azt jelentette: mindenkié, tehát lehetőleg minél többet lopjunk belőle.
Ősz Brüsszelben

Ősz Brüsszelben

Takaros rendben sorakozó, felújított hosszú tornácos parasztházak. Majd’ mindegyik üres. Szlovákok vásárolták fel őket, nyaranta vagy télen – ha lenne – pihenik itt családilag az odaáti fáradalmakat. Hiába, az euró jó pénz. Erős. Brüsszel.
Amit szabad Orbánnak

Amit szabad Orbánnak

Őszintén szólva nem igazán értem a felhorgadást, hiszen Orbán Viktor korábbi tetteinek fényében semmi meglepő nincs mostani törekvéseiben. Amit szabad Jupiternek, azt nem szabad az ellenzéki ökröcskéknek!
A forradalmi emlékezet margójára

A forradalmi emlékezet margójára

A magyar néplélek legkevésbé sem a szabadságszeretet, sokkal inkább a házmestermorál jegyében áll. Itt az egyén nem a hatalommal szembeni kiállásal jelöli ki morális zsinórmértékét, hanem a hatalommal való kollaborálás és társunk önkényes megrendszabályozásának mámoros érzületével.
A kór neve: Nyugat-fóbia

A kór neve: Nyugat-fóbia

Az a kijelentés, hogy a mai liberálisok az új kommunisták, nem aránytévesztés vagy túlzás, már a hazugságon is túl van: lényegében megfosztja a szavakat a jelentésüktől.
Az árverés

Az árverés

A köznép elől korábban is elzárt, a sikeres árverés után pedig csak a milliárdosok házában látható képekhez, rajzokhoz, kéziratokhoz, metszetekhez nem ragasztózhatta oda magát az emberiségért felelős társaság egyetlen tagja sem. Ez volt az évszázad legolcsóbb biztosítása.
Benes-dekrétumok: nincs kollektív bűnösség

Benes-dekrétumok: nincs kollektív bűnösség

Az a nemzedék, amely kárpótlásért folyamodhatna, egyre fogy, hiszen zömében a 80 évesek táborába tartoznak ezek az áldozatok, akik legalább idős korukra kaphattak volna némi jövedelem-kiegészítést a kitelepítési meghurcoltatásuk és fájdalmuk enyhítésére.