Egressy G. Tamás

Demó

Demó

A kérdés végtelenül leegyszerűsítve a következő: ha (akár joggal) feltüzelnek minket, és belátjuk, hogy tolvajoknak fizetünk, miért ne hagyjuk abba? Ha diktatúrában élünk, minek menjünk el választani?
Tisztelt Választópolgár

Tisztelt Választópolgár

Ha iksz éve valaki felveti, hogy 2022-ben a Magyar Állam által kiküldött szavazási értesítő néhány gyorsan lezavart információ után azonnal rátér majd a kiskorúakat érintő szexbűnözésre, természetesen körberöhögés tárgya lett volna.
Jönnek a Hendrik Höfgenek

Jönnek a Hendrik Höfgenek

A hatalom kutyájává tett alkotó nem alkotó többé. Egy idő után meg sem várja, hogy felülről érkezzen a parancs: tudja ő azt nagyon jól, kivel nem szabad dolgozni, mit nem szabad mondani, kinek nem szabad pénzt juttatni.
A nagy Squid Game félreértés

A nagy Squid Game félreértés

Az önfeledt cosplayőrület éppen az alkotás valódi üzenetéről tereli el a figyelmet, vagy inkább azt ferdíti végzetesen rossz irányba. Pedig ez végre valóban egy olyan filmes tartalom, ami jelentős világsikert tud felmutatni, miközben szól is valamiről.
Ruha teszi

Ruha teszi

Nyilván a vita során elhangzott érvek és ellenérvek a legfontosabbak, de mi van, ha máshonnan közelítjük meg a dolgot? Fogjuk meg az egészet az öltözködési stílusok alapján.
Álld meg

Álld meg

Aki ilyen szinten nem képes használni a magyar nyelvet, az nem tetszeleghet egy egész nemzet képviselőjének, hovatovább kvintesszenciájának szerepében, és nem gyalázhat másokat magyarellenességgel.
Nyitás-nyomás

Nyitás-nyomás

Ha valamiről lehet még beszélni, hát beszéljünk arról, milyen érzés gombnyomásra abbahagyni, majd újraindítani az életet. Akkor, amikor mások úgy döntenek, hogy szabad.

Fizessen elő a Magyar Hangra!

Friss lapszámunk

Támogasson minket!

Keresés

Árnyék podcast – Apokalipszis, Eurovízió, cancel culture