„Orbán Viktor hibás gazdaságpolitikája miatt elszabadult az infláció Magyarországon, a forint pedig összeomlott”

„Orbán Viktor hibás gazdaságpolitikája miatt elszabadult az infláció Magyarországon, a forint pedig összeomlott”

Fotó: Márki-Zay Péter Facebook-videója

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Orbán Viktor hibás gazdaságpolitikája miatt elszabadult az infláció Magyarországon, a forint pedig összeomlott. A felesleges látványberuházásokat azonnal le kell állítani, Magyarországot és a magyar embereket pedig meg kell védeni a további áremelkedéstől – fogalmazott Márki-Zay Péter a hétfőn este a Facebook-oldalán közzétett videóban. Eszerint szakértőkkel közösen tekintették át az ukrán helyzetet, az orosz fenyegetést és az arra adandó válaszokat. A tanácskozáson részt vett mások mellett a DK-s Vadai Ágnes, az Országgyűlés honvédelmi és rendészeti bizottságának alelnöke, Ujhelyi István, az MSZP EP-képviselője és Balázs Péter volt külügyminiszter is.

A Magyar Honvédségnek nagyon fontos feladata a magyar határok védelme, nem fogjuk a honvédséget külföldön bevetni, nem fogjuk Ukrajnába küldeni, ahogy egyetlenegy NATO-tagállam sem tett még hasonlót, és fel sem merült ugyanez. Benkő miniszter út is elismerte azt, hogy a NATO segítsége nélkül a Magyar Honvédség nem képes Magyarország biztonságának szavatolására, meghazudtolva Orbán Viktort, aki ennek épp az ellenkezőjét mondta – fogalmazott az ellenzék miniszterelnök-jelöltje, hangsúlyozva: követelik, hogy még a kormányváltás előtt, Orbán Viktor engedje be a NATO-csapatokat Magyarországra, „hogy ők is erősítsék hazánk védelmét”.

Megjegyezte továbbá, hogy Magyarországnak is el kell fogadnia a NATO segítségét, mint ahogy tette ezt minden más kelet-európai tagállam. – Magyarország sem lehet kivétel, amelyet nem véletlen hagyott ki Biden elnök a beszédéből – tette hozzá.

Hétfő délután a kormány rendeletéből kiderült, jöhetnek NATO-csapatok a Dunántúlra.

Percről percre közvetítésünket itt olvashatja!