A tűzijátékért felelős operatív törzs is tanácstalan

A tűzijátékért felelős operatív törzs is tanácstalan

Kovács Zoltán (Forrás: Kovács Zoltán/Facebook)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Mostantól óránként dönt az operatív törzs a budapesti tűzijáték megrendezéséről – jelentette be Kovács Zoltán, az ünnep biztonságos lebonyolításáért felelős operatív törzs vezetője az M1 aktuális csatornán, kedd délután.

A nemzetközi kommunikációért és kapcsolatokért felelős államtitkár elmondta: időjárási szempontból szokatlan helyzet állt elő, a légkörben nagy a bizonytalanság, az előrejelzések szerint valószínű záporok, zivatarok kialakulása. – Nem látjuk még pontosan előre az estét, éppen ezért úgy döntöttünk, hogy óránként értékeljük a helyzetet, az emberek és a rendezvények biztonságát szem előtt tartva, folyamatosan értesítjük az embereket a fejleményekről – tette hozzá. „Úgy készülünk, hogy megtartjuk a tűzijátékot” – mondta Kovács Zoltán.

Délutántól egyébként több helyen záporok és zivatarok várhatók, emiatt elsőfokú, citromsárga riasztást adott ki Pest megyére is a HungaroMet. Magyar Péterék a margitszigeti Tisza-pikniken először két órával előbbre, 16 órára akarták előrehozni a pártvezető ünnepi beszédét, végül 17 órakor került rá sor.