Dúró Dóra: Tudtuk, hogy L. Simon László az aberrációhoz vonzódik

Dúró Dóra: Tudtuk, hogy L. Simon László az aberrációhoz vonzódik

Sorok a Magyar Nemzeti Múzeumnál. (Fotó: L. Simon László Facebook-oldala)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

„Azok után, hogy Csák János megállapította: a Nemzeti Múzeum törvénysértést követett el, L. Simon László nemhogy behúzná fülét-farkát, hanem még neki áll feljebb, mert a saját minisztere megzavarta LMBTQ-népszerűsítés közben. Persze tudtuk korábbi, obszcén versei alapján is, hogy az aberrációhoz vonzódik, de most már a saját kormányán is gúnyolódik, ami azért szokatlan, mert Orbán Viktor nem szokta az ilyesmit eltűrni” – írta L. Simon Lászlónak címzett válaszában Dúró Dóra azután, hogy a Magyar Nemzeti Múzeum főigazgatója köszönetet mondott a Mi Hazánk elnökhelyettesének.

L. Simon mindezt azért tette, mert Dúró komoly reklámot csinált a Nemzetközi Sajtófotó Kiállításnak azzal, hogy megpróbálta elérni: tizennyolc év alattiak a továbbiakban ne látogathassák a Nemzeti Múzeum kiállítását, „mert az sérti a gyermekvédelmi törvényt” (a tárlaton többek közt egy meleg idősotthont ábrázoló képsor is helyet kapott). Csák János miniszter kérésére elvileg szigorították is a belépési feltételeket, a Népszava viszont arról írt, hogy a múzeum jogszerűen nem tudja végrehajtani Csák János felszólítását, ugyanis senki személyi igazolványát nem kérhetik el. Vagyis 18 év alattiak is látogathatják a kiállítást.

L. Simon László a Facebook-oldalára kitett posztban úgy fogalmazott: „Él és virul a nemzet múzeuma. Köszönjük, kedves Dúró képviselő asszony...”. Dúró Dóra reagálásában úgy fogalmazott: „L. Simon László a látogatók nagy számával dicsekszik, ahogy tette azt korábban Alföldi Róbert is a Nemzeti Színház élén, ám az államnak ezen intézmények esetében különös felelőssége van a tekintetben, hogy milyen értékrendet közvetítenek”.