Gyöngyösi Márton nemzeti válságtanács összehívását kéri az államfőtől

Gyöngyösi Márton nemzeti válságtanács összehívását kéri az államfőtől

Gyöngyösi Márton (Fotó: Magyar Hang/Végh László)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Gyöngyösi Márton csütörtökön, az Országház előtt tartott sajtótájékoztatóján bejelentette: levélben fordul a nap folyamán Novák Katalin köztársasági elnökhöz, mert a kormánypárti képviselőcsoportok távolmaradása miatt értelmét vesztette az általa a múlt héten kezdeményezett pártközi egyeztetés a gazdasági válság kezeléséről, ezért azt lemondta.

A Jobbik elnöke leszögezte, hogy a kormányzatban semmiféle együttműködésre nincs hajlandóság, még a jelenlegi válsághelyzetben sem, ez pedig sértő a csaknem kétmillió ellenzéki szavazóra nézve.

Gyöngyösi ezért a nemzeti egységet megtestesítő köztársasági elnököt arra kéri, hogy a pártok, a munkavállalói és munkáltatói érdekképviseletek bevonásával keressék meg a megoldást erre a nagyon-nagyon súlyos válságra, amivel láthatóan a magyar kormány nem tud és nem is akar mit kezdeni.

Mint hozzátette, Magyarország válságban van, a forint árfolyama bezuhant, az infláció elszabadult, az Európai Uniótól a Magyarországot megillető forrásokat a kormány jogállamiságot tipró intézkedései miatt nem tudják lehívni, és az ország halad egy régóta nem látott és tapasztalt recesszió felé.

A politikus azt is hangsúlyozta, hogy nem az Ukrajnában dúló háború, hanem a kormányzat unortodox gazdaságpolitikája miatt alakult ki ez a helyzet.

A kormány látványosan szenved és vergődik, és két nap alatt olyan intézkedések sorozatát hozta meg, amelyek magyar családok százezreit sodorták súlyos válságba – fogalmazott a Jobbik elnöke. Hozzátette: a kisadózó vállalkozók tételes adója (kata) rendszerének átalakításával a kormányzat „vállalkozók százezreit hagyta az út szélén”, kilátástalan helyzetben, miközben feladta a rezsicsökkentést is. 

(MTI)