Hatósági ellenőrzést tart a fővárosi kormányhivatal Iványi Gáborék intézményeiben

Hatósági ellenőrzést tart a fővárosi kormányhivatal Iványi Gáborék intézményeiben

Iványi Gábor (Fotó: Magyar Hang/Végh László)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Az óvodások és az ellátottak érdekére hivatkozva vizsgálja a Magyar Evangéliumi Testvérközösség (MET) intézményeit Budapest Főváros Kormányhivatala – derült ki szombati közleményükből, amelyet az MTI-hez juttattak el. Az Iványi Gábor nevével fémjelzett intézmények számláit nemrég inkasszózta a NAV, emiatt csütörtökön civilek adománygyűjtést is szerveztek a számukra, erről itt írtunk.

A kormányhivatal tájékoztatása szerint az oktatási és szociális intézményekben vizsgálódnak, mivel a közműszolgáltató értesítése alapján a MET mint fenntartó huzamosabb ideje nem egyenlíti ki a közműszolgáltatások számláit, valamint a Nemzeti Adó- és Vámhivatal jelzése szerint jelentős köztartozást halmozott fel.

– Az ellenőrzés célja annak vizsgálata, hogy a fenntartó eleget tud-e tenni a vállalt feladatainak. – A legfontosabb, hogy a gondozottak és óvodások számára az ellátás folyamatosan és megfelelő színvonalon biztosított legyen. A vizsgálatról a kormányhivatal tájékoztatta Budapest főpolgármesterét és Józsefváros polgármesterét is, és felhívta a figyelmüket, hogy amennyiben a MET a jogszabályok be nem tartásával veszélyezteti a gondozottak és az ellátást igénybe vevő gyermekek érdekeit, az ellátási kötelezettség a törvények értelmében a Fővárosi Önkormányzatra, valamint a Józsefvárosi Önkormányzatra hárul – fejtették ki.

Kiss Ambrus általános főpolgármester-helyettes a Magyar Hangnak arról beszélt pénteken, ha szükséges, átveszik az Iványi Gáborék fémjelezte intézmények fenntartását, ha erre részükről szándék van. 

Címkék: Iványi Gábor