Karsai Dániel: Vasárnap csak a Fideszt ne

Karsai Dániel: Vasárnap csak a Fideszt ne

Karsai Dániel (Fotó: Magyar Hang/Végh László)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Mint azt Orbán Viktortól tegnap a Nemzeti Összetartozás Napján megtudtuk, magyar szerinte az, akinek legjobban fáj Trianon. A formális logika szabályai szerint ez azt jelenti, hogy a világon mindösszesen egy magyar ember van, mert csak egynek fájhat a legjobban – erről írt Karsai Dániel a közösségi oldalán szerdán.

Az aktív eutanázia lehetőségéért küzdő, halálos betegségben szenvedő alkotmányjogász azzal folytatta: „a viccet félretéve, unom, hogy mások akarják megmondani, mikor vagyok magyar. Nem kicsit, nagyon unom”. Szerinte az ilyen kirekesztő beszéd a magyar történelem legsötétebb időszakát idézi fel, melynek vége 500 ezer magyar munkaszolgálaton és haláltáborokba való pusztulása volt, „az sem volt éppen fájdalommentes”. – Legalább a Nemzeti Összetartozás Napján a magyar nemzet sokszínűségét kellene ünnepelni. Nem azt nézni, hogy mi az, ami elválaszt, hanem azt, hogy mi az, ami összeköt. Sokadszor erősödik meg bennem a döntés: vasárnap csak a Fideszt ne! – fejtette ki.

Posztját azzal zárta, hogy szép és sokszínűségben gazdag napot kívánt „minden magát magyarnak érző” embertársának – függetlenül attól, hogy „a tatárjárást, Mohácsot, 56-ot, vagy a mexikói 0-6-ot, vagy a tegnapi 1-2-t tartja a legnagyobb nemzettragédiának”.

Karsai a napokban már bejelentette, az EP-választáson és a fővárosi listán is a Momentumra fog szavazni. 

Címkék: Karsai Dániel