Koronavírus: 82 új fertőzött

Koronavírus: 82 új fertőzött

Oltópont a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Központi Kórház és Egyetemi Oktatókórházban 2021. május 10-én (Fotó:
MTI/Vajda János)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

82 új fertőzöttet igazoltak az elmúlt 24 órában – ez derül ki a járvánnyal kapcsolatos tájékoztatásra létrehozott kormányzati honlapról. Ezzel a járvány hazai megjelenése óta összesen már 811 203 embernél azonosították a koronavírust. Elhunyt 2 beteg, így az az áldozatok száma már 30 054.

A gyógyultak száma folyamatosan nő, már 772 241-en vannak túl a betegségen. Jelenleg 8908 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 11-en vannak lélegeztetőgépen.

Az új oltások beadása továbbra is lassú, eddig 5 703 883-an kaptak legalább egy dózis vakcinát, többségük pedig – 5 503 365-en – már a második adagon is túl van. 200 ezren pedig a harmadik oltást is felvették.

A tájékoztatásban kiemelik, hogy a delta vírusmutáns több európai országban és már hazánkban is terjed és a beoltatlanok vannak a legnagyobb veszélyben. Így ismét azt kérték, hogy aki még nem oltatta be magát, az jelentkezzen háziorvosánál vagy regisztráljon és foglaljon időpontot az interneten. Orbán Viktor miniszterelnök vasárnapi nyilatkozatában úgy fogalmazott, hogy mindenkit, hogy győzzön meg még egy embert az oltásra, és akkor olyan védettségi szint alakul ki az országban, hogy a járvány negyedik hullámának ereje össze sem lesz hasonlítható a korábbi hullámokéval.

A szülők egyúttal augusztus 25-ig jelezhetik az iskoláknak, hogy kérik, vagy nem kérik a 12 éven felüli gyermekük oltását, emellett továbbra is lehet a még beoltatlan gyermeket automatikusan regisztrálni oltásra az interneten és számukra is nyitva az időpontfoglaló.  

 

Címkék: koronavírus