Megalakult a Momentum új elnöksége is

Megalakult a Momentum új elnöksége is

A Momentum Mozgalom új elnökségi tagjai (Fotó: Momentum Facebook-oldala)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Vasárnap tartotta tisztújító kongresszusát a Momentum, a párt küldöttgyűlése elnököt és elnökséget választott. Estére kiderült, hogy az új elnök mellett kik lesznek az elnökségi tagok. 

Mint megírtuk, Gelencsér Ferenc lett a Momentum elnöke, aki a párt egyik alapítója, az elmúlt években pedig már több szerepben is helyt állt a párton belül. Volt helyi szervezeti vezető volt, választott önkormányzati képviselő, a Budavári Önkormányzat alpolgármestere, a Momentum előválasztási országgyűlési képviselőjelöltje, majd pedig listás országgyűlési képviselője és a Momentum-frakció frakcióvezető-helyettese – írja lapunkhoz eljuttatott közleményében a párt.

Az új elnökség mandátuma a következő 2 évre szól, a további megválasztott tagok a következök:

• Cseh Katalin a Momentum egyik alapító tagja, korábbi elnökségi tagja, jelenleg Európai Parlamenti képviselője.

• Ilyés Márton közgazdász, a Momentum jelenlegi alelnöke.

• Kele János közgazdász, politológus, sportújságíró, a Budapest Vállalkozásfejlesztési Közalapítvány általános igazgatója.

• Kerpel-Fronius Gábor Budapest okosvárosért és részvételiségért felelős főpolgármester-helyettese, politikai munkája előtt rendszerszervezőként és projektmenedzserként tevékenykedett.

• Mihálik Edvin történész-politológus, szegedi önkormányzati képviselő, Szeged zöld tanácsnoka, a 2021-es előválasztás Szeged 02. OEVK győztese.

• Paróczai Anikó közgazdász, kispesti önkormányzati képviselő, a Horizont Női politikusképző megalapítója.

Május elején derült ki, hogy a párt tavaly novemberben megválasztott elnöke, Donáth Anna nem indul újra az elnöki posztért. A közösségi oldalán jelentette be, hogy gyermeket vár, és némi gondolkodás után arra jutott, hogy „az egyre erősebbé váló, nagy jövő előtt álló Momentum mindennapos elnöki feladatait” nem tudná felelősségteljesen úgy ellátni, hogy „közben az anyasággal egy rendkívül izgalmas, de rengeteg ismeretlen kihívással járó feladat elé” néz.

Elsőként Hajnal Miklós, a párt egyik elnökségi tagja jelentkezett be elnökjelöltnek, majd néhány nappal később Kerpel-Fronius Gábor budapesti főpolgármester-helyettes erősítette meg a Magyar Hangnak, hogy ő is versenybe száll az elnöki posztért. Végül a párt egyik alapító tagja, Gelencsér Ferenc lett a harmadik elnökjelölt.