Szabolcsi jobbikosok: elhatárolódunk a kapcsolati erőszak bármilyen formájától

Szabolcsi jobbikosok: elhatárolódunk a kapcsolati erőszak bármilyen formájától

Jobbikos zászló

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

„A férfi-női párkapcsolatok terén is a keresztény, konzervatív értékrendet tekintjük alapnak” – írta közleményében a Jobbik Magyarországért Mozgalom Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Elnöksége, hozzátéve, hogy „legfontosabb a kölcsönös tisztelet és megbecsülés, egymás értékrendjének az elfogadása”. Állásfoglalásukban elutasítanak „mindennemű erőszakos cselekményt”, egyben elhatárolódnak a „zaklatás és a kapcsolati – és azon kívüli – erőszak bármilyen formájától”. Egyben kijelentik, hogy tiszteletben tartják a nyomozó hatóság és a bíróság hatáskörét ebben a kérdéskörben is. A május 23-án, Kisvárdán kelt közleményt Gyüre Csaba, a Jobbik megyei elnöke, Adorján Béla és Tóth Viktor megyei alelnökök írták alá, a nyilatkozathoz pedig csatlakozott Kovács József, Jéke polgármestere, és Horváth Attila kisvárdai önkormányzati képviselő.

Mint arról korábban beszámoltunk, Szilágyi György, a Jobbik volt alelnöke azt állította, hogy 24 éves élettársát megpróbálhatták megerőszakolni egy tavaly decemberi ököritófülpösi pártrendezvényen. Konkrét nevet nem mondtak, de a nő állítása szerint a helyszínen rázárták az ajtót, és végül csak az mentette meg őt az erőszaktól, hogy az egyik jobbikos politikus addig dörömbölt az ajtón, amíg azt ki nem nyitották.

A történtekről a Magyar Hang is kérdezte Jakab Pétert, a Jobbik közelmúltban újraválasztott elnökét. Az eset a kiszivárgott hírek szerint a párt tisztújító kongresszusán is előkerült: a résztvevők egy része – a zaklatással hírbe hozott politikus és támogatói – kivonultak Szilágyi György felszólalása alatt. Jakab Péter a Magyar Hang erre vonatkozó felvetésére azt mondta, hogy nem látta, mi történt. Elmondása szerint a disznótoron is ott volt, de nem ment oda hozzá a hölgy a panasszal. „Ez a hölgy jókedvűen távozott erről az eseményről. Ettől függetlenül Szilágyi Györgynek joga és kötelessége megkeresni a saját igazát, csak azt nem értem a mai napig sem, hogy miért nem akkor, decemberben tette ezt, miért várt vele öt hónapot”.

– A támadás feldolgozhatatlan számomra, ahogy az is, ami azóta történt, mert azóta is annyi igazságtalan bírálatot kapok, amiért felvállaltam a történteket, amit nagyon nehéz elviselnem. Épp ez az, amit szerettem volna elkerülni – nyilatkozta a Blikknek V. Anita, akit állítása szerint megpróbáltak megerőszakolni.

Az erőszakkal hírbe hozott Földi István is Facebook-bejegyzést tett közzé korábban, ebben arról írt, hogy a rendőrség elvetette a szexuális bűncselekmény gyanúját, ennek kapcsán a kormányközeli Pesti Srácok arról írt, hogy a hatóság személyi szabadság megsértésének bűntette miatt rendelt el nyomozást. Földi azt írta: az elmúlt napokban egy eddig soha nem látott karaktergyilkos sajtóhadjárat indult meg ellene.

– Én tiszta lelkiismerettel állok a rendőrségi nyomozás elé, amelynek már a megindulása rögtön tisztázta a dolgokat: megállapították ugyanis, hogy nem történt szexuális bűncselekmény – közölte. Azt is megjegyezte, hogy megteszi a szükséges jogi lépéseket „politikai ellenfelei lejáratási kísérletei miatt”, megadva a lehetőséget nekik arra, hogy a bíróságon tisztázzák magukat „vagy szégyenüljenek meg, ahogy azt a felelőtlen rágalmazók megérdemlik”.