Visszautasítja a főváros, hogy diszkriminálta volna a fideszes vezetésű V. kerületet

Visszautasítja a főváros, hogy diszkriminálta volna a fideszes vezetésű V. kerületet

Képünk csak illusztráció! Parkoló autók Budapesten (Fotó: Takács Kitti)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Nincs politikai diszkrimináció a kizárólagos lakossági parkolóhelyek kijelölésénél – közölte a Fővárosi Önkormányzat hétfőn az MTI-vel, kiemelve: minden kerülettel egyenlő feltételek alapján dolgoznak.

Ezt arra reagálva írták, hogy az V. kerületi önkormányzat hétfői közleményében diszkriminatív fővárosi döntésnek nevezte, hogy bár Szentgyörgyvölgyi Péter (Fidesz-KDNP) polgármester már tavaly novemberben előterjesztette kizárólagos lakossági parkolóhelyek létrehozásáról szóló ötletét a fővárosnak, arra Belváros-Lipótváros még mindig nem kapott engedélyt, de a VI. kerületben elindulhatott az új parkolási rend.

A Fővárosi Önkormányzat kifejtette: négy belvárosi kerülettel kezdődött meg a belvárosi parkolási reform megvalósítása. A parkolási csomag két fő, egymással szorosan összefüggő intézkedésből áll: megindul a kizárólag lakossági parkolóhelyek kialakítása és mikromobilitási pontok létesítésével számolják fel a „budapesti rollerkáoszt”.

– A Fővárosi Önkormányzat bármelyik érdeklődő önkormányzattal szívesen együttműködik a budapestiek érdekében, nincs ez másképp az V. kerületi önkormányzattal sem – fogalmaztak. Rámutattak arra: az új parkolóhelyek kialakításának egyetlen feltétele, hogy elkészüljenek a lakossági helyekre és a mikromobilitási pontokra vonatkozó forgalomtechnikai tervek. – Eddig csak a VI. kerületi Belső-Terézvárosban készültek el a végleges tervek, így ott indulhat el elsőként az új parkolóhelyek létesítése – írták.

– A szakmai egyeztetések folynak a VII. és a XIII. kerület mellett az V. kerülettel is – jelezte a főváros, hozzátéve: amint elkészülnek a végleges tervek, indulhat a parkolóhelyek kialakítása. – A Fővárosi Önkormányzat mindezekkel együtt is folytatja a szakmai együttműködést, és remélhetőleg az ősz folyamán az V., a VII. és a XIII. kerületben is megindulhat a kizárólagos lakossági parkolóhelyek kialakítása –fogalmaztak a közleményben.

(MTI)