Az egyik legnépszerűbb online szótárunk az idegen szavak gyűjteménye (x)

Az egyik legnépszerűbb online szótárunk az idegen szavak gyűjteménye (x)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Nagyot változott a világ, hiszen régen, ha találkoztunk egy idegen szóval, amelynek jelentését meg akartuk ismerni, akkor elegendő volt, hogy levettük a könyvespolcról az idegen szavak szótárát, felütöttük a vonatkozó oldalt, és meg is kaptuk a választ.

Azóta az emberiség egy részének eltűntek a könyvek a polcairól, a nyomtatott sajtót felváltotta az elektronikus, valamint a szótárak, lexikonok helyett az emberek az interneten vagy e-bookon keresik meg egy-egy kifejezés értelmét.

Hogyan kapjuk meg a gyors válaszokat?

Keressünk rá a jelentese.hu idegen szavak gyűjteményére, és biztosan megleljük a választ az adott kérdésünkre. Hiszen olyan szó vagy kifejezés, amelynek értelmét nem értjük, bárhol felmerülhet, akár a magánéletben, akár munkahelyi környezetben. Ez utóbbi esetben annál is inkább, mivel a digitalizáció nagy fokú elterjedésével már egyre többen dolgoznak otthonról, home office munkakörben, és nincs lehetőségük kollégáktól kérdezni, amennyiben nem értenek valamit.

A technika nagy léptékű fejlődése a magánéletben is érzékelhető, a különféle műszaki eszközök már szinte ellepik lakásunkat, az okoskészülékek használatával könnyebbé válnak mindennapjaink. De ez maga után vonja, hogy számtalan idegen nyelvű kifejezés kerül előtérbe, a 21. századunkban főleg angol nyelvterületről. A tévézés sem a régi, hiszen a streaming csatornák ezrével ontják magukból a külföldi filmeket, amelyek sok esetben feliratosak, így hallhatunk olyan szavakat, amelyekre rá akarunk keresni.

Ha az idegen szavak szótára nem elegendő

Az angol nyelv ilyen mértékű közkedveltté válása miatt sokszor a konkrét angol mondatokat is le szeretnénk fordítani egy-egy filmben. Mi sem könnyebb ennél, hiszen a jelentese.hu oldalon még számos más szótárat is találhatunk, és mindezt egy helyen. Így fellelhető az angol-magyar szótár is, valamint ha valamilyen videójátékos kifejezést akarunk értelmezni, akkor azt a gamer szótárból is kikereshetjük.

Látható, hogy a jelentese.hu egy egyedülálló portál, mert összegyűjtötte korunk számítógépen dolgozó vagy játszó felnőttei, gyerekei számára a legfontosabb szótárakat, kifejezésgyűjteményeket, amelyekre a mindennapokban szükség van. Így nem kell sok időt eltölteni a kereséssel, és egy helyen mindent gyorsan megtalálhatunk.

Természetesen a szótárak használata ingyenes, és folyamatosan bővül, valamint általunk bővíthető is. A kereső rész alatt található egy lista, amely tartalmazza a legújabban felvett szavakat. A mellette lévő oszlop pedig találomra bemutat ismeretlen szavakat, amelyeknek elolvashatjuk a magyarázatát, ha rákattintunk.

Bővítsük a szótárakat!

Nem csupán az idegen szavak vagy angol-magyar szótárat, hanem a jelentese.hu weboldal bármelyik gyűjteményét módunkban áll fejleszteni, ez is az oldal különlegessége. A lap alján található egy link, “Új szócikk felvitele” elnevezéssel, ezen keresztül vihetjük fel az új kifejezést, amelynek a forrását is meg kell jelölni. Érdemes átböngészni, milyen szótárak találhatók még itt.