ATV: Tóth Csaba nem lép vissza, hiába hátrálnak ki mögüle az ellenzéki pártok

ATV: Tóth Csaba nem lép vissza, hiába hátrálnak ki mögüle az ellenzéki pártok

Tóth Csaba (Képernyőfelvétel: Tóth Csaba / Facebook)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Tóth Csaba úgy döntött, hogy nem lép vissza a zuglói előválasztástól azután sem, hogy Karácsony Gergely a péntek esti tévévitán élő adásban kihátrált mögüle – tudta meg az Atv.hu a jelölt környezetéből.

A cikkben emlékeztetnek, hogy az MSZP és a Párbeszéd jelöltjeként induló Tóth Csaba elnyerte az LMP, a DK és a Jobbik támogatását is, a Momentum azonban a korrupció elleni harcról ismertté vált Hadházy Ákost indította vele szemben.

A korrupciós ügyekkel is összefüggésbe hozott Tóthnak nem alakult kedvezően az elmúlt 24 óra: Karácsony Gergely a miniszterelnök-jelölti vitában jelentette be, hogy már nem támogatja, majd a DK és Jakab Péter is csatlakozott a főpolgármesterhez. Az MSZP egyelőre nem nyilatkozott az ügyben.

Tóth elszigetelődése az utóbbi napokban gyorsult fel: a Jobbik etikai vizsgálatot kezdeményezett vele szemben, amit a DK és a Momentum is támogatott, az MSZP, a Párbeszéd és az LMP azonban nem.

A probléma forrása egy telekügy: Hadházy Ákos állítása szerint hatalmas gyártelepet és több emeletes irodaépületet sikerült Zugló országgyűlési képviselőjének, Tóth Csabának eltüntetnie a vagyonnyilatkozatából. Hadházy közölte, hogy cégének jelenleg az ingatlanokra vételi joga és 111 milliós jelzálogjoga van és a képviselő cégének csak egy levelet kell írni ahhoz, hogy a gyártelep az ő kezükbe kerüljön hivatalosan is. Az MSZP-s politikus erre úgy reagált, hogy vagyonnyilatkozata minden tényt és adatot hiánytalanul tartalmaz, nincs semmilyen eltitkolt vagyona.