Jakab-kori bosszúdrámák

Jakab-kori bosszúdrámák

Fotó: Jakab Péter/Facebook

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Mire A 49-es tétel kiáltása című Thomas Pynchon-regény végére érünk, kiderül, hogy fél Kaliforniát bekebelezte egy épp csak elhunyt ingatlankirály. A beszédes nevű hagyatéki végrehajtó, Oedipa Maas pedig egyre bogozza a rejtvényeket, amelyeket Inverarity maga után hagyott, de nem tud rájönni, a jelek valóban egy összeesküvéssé állnak-e össze, vagy csak szimplán megőrült. Pedig nyomozásában még egy Jakab-kori bosszúdráma is segíti őt.

A gyanútlan megfigyelő számára úgy tűnhet, a Jobbik körüli purparlék is ennyire zavarosak, kibogozhatatlanok. Gyanakszunk, vajon nincs-e itt is valamiféle zseniális terv a háttérben. Ott van Jakab Péter, aki a tisztújításkor elnökhelyettesének jelöli Potocskáné Kőrösi Anitát. Néhány héttel később viszont Jakab bejelenti, hogy „történt valami”. Ahogy Oedipa Maas, úgy ő sem tudja, mi, de szerinte Potocskáné mindenféle jogkör nélkül utasított szerződések megkötésére. Aztán ugrunk egyet megint az időben, és most már a Jobbik gyanúsítja hasonlóval az elnökségről lemondó, frakcióvezetőségtől eltanácsolt Jakabot. Azt a Jakabot, aki nemrég bajtársaként hivatkozott az elnökségért induló Földi Istvánra. Arra a Földire, akiről a legtöbben annyit tudnak, hogy személyi szabadság megsértése gyanújával folyik ellene nyomozás. A feltételezések szerint ugyanis igen érdekes módon próbált közeledni párttársa élettársához tavaly decemberben. Eközben feltűnik a színen a korábban tetűcsúszdázó-judapestező Bíró László, aki megosztó személye ellenére maradt a Jobbik prominens tagja. Most épp ő fogalmazza meg éles kritikáját a vezetéssel szemben. Állítása szerint ennek nincs köze a különféle majdnem-pozícióihoz. Levele nemrég sajnos eltűnt a Facebookról, de tessék, itt egy térdcsapkodós poszt tőle fajkeveredés-ügyben, valamire nagyon akar utalgatni a már nem judapestező politikus.

A történetben szerepel még egy korábbi kabinetfőnök, aki állítólag rossz tanácsokat adott Jakabnak. De a párt bízik benne, hogy Jakab esze és szíve azért még jobbikos. Jakab ugyanakkor vízjelekkel azt sugallja, hogy az ő esze és szíve már anéppártján-os. Bármit is jelentsen mindez.

„Megpróbáltak eltemetni minket. Nem tudták, hogy magok vagyunk” – üzente áprilisban Jakab Péter, a filozófus. Igaz, a Telex szerint felesleges random magvakat szétdobálni a természetben, mert nem így lesz több fa.

Aztán amikor négy év múlva A nép pártján! leváltja Orbánékat, és jut magyar narancs minden parizer mellé, majd szégyenkezhetünk mi, örök károgók!

Olvassa reggeli véleménycikkünket, valamint az elmúlt nap legfontosabb híreit és a következő órák várható eseményeit összefoglaló „képbehozónkat” kora reggel már a postafiókjába érkező hírlevelünkben! A kávé koffein a testnek, a Magyar Hang reggeli hírlevele koffein a szellemnek! Iratkozzon fel és kezdje velünk a napot.