Pénteken reggel 7 órától lesz tűzszünet az izraeli-palesztin háborúban

Pénteken reggel 7 órától lesz tűzszünet az izraeli-palesztin háborúban

Az Izraelből elhurcolt mintegy 240 túsz hozzátartozói és barátai Tel-Avivból a jeruzsálemi parlamentig tartó ötnapos meneten vesznek részt 2023. november 17-én (Fotó: MTI/EPA/Abir Szultan)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Pénteken reggel hét órától kezdődik az ideiglenes, a megállapodás alapján négy napig tartó tűzszünet Izrael és a Hamász között – írja a katari külügyminisztériumra hivatkozva a Sky News. Még aznap, a hírek szerint délután 4 órakor az iszlamista terrorszervezet átadja az általuk fogvatartott túszok első csoportját, 13 embert, nőket és gyerekeket, a többi túszt a tűzszünet ideje alatt minden nap egy meghatározott időpontban engedik majd szabadon. Válaszul pedig az izraeli börtönökből várhatóan palesztinok szabadulhatnak.

A túszokat a Vöröskereszt segítségével fogadják, de Majed al Ansari, a katari külügyminisztérium szóvivője ennél több részletet nem árult el, ahogyan azt sem mondta el, hogy milyen útvonalon engedik el őket.

Kitért arra is, hogy a tűzszünet kezdetével egy időben újabb humanitárius segély érkezik a palesztin enklávéba, abban bíznak, hogy az a lehető leghamarabb eljuthat más területekre is az Egyiptommal közös rafahi határátkelőhelyről. Ez azonban még csak a Gázai övezetben szükséges segítség töredéke lesz.