Tanzánia betiltotta a koronavírust

Tanzánia betiltotta a koronavírust

Dorothy Gwajima tanzániai egészségügyi miniszter (Fotó: UWT TAIFA/Facebook)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Tanzániát az elnök tavaly Covid-mentesnek nyilvánította, és a kormánytisztviselők azóta is tartják magukat az utasításhoz. Emiatt nemcsak nem tesztelnek szinte egyáltalán, de a WHO által felajánlott segítséget és a vakcinát is visszautasították.

Helyette a kormány tagjai, így az egészségügyi miniszter is a leghihetetlenebb átveréseket terjesztik a betegséggel kapcsolatban (ami tehát a hivatalos álláspont szerint egyáltalán nincs is jelen az országban). Az egészségügyi miniszter a BBC tudósítása szerint egy sajtóesemények növényekből és gyümölcsökből készített turmixot, amit el is fogyasztott, és azt állította, hogy ez megvéd a koronavírus ellen.

Bizonyítékot nem prezentált állításai alátámasztására. A kormány emellett a gőzölést és egyéb természetes gyógymódokat ajánl a népnek, megint csak bizonyítékok nélkül. Más tisztviselők azt javasolják az embereknek, hogy azért hordjanak maszkot – természetesen nem a covid miatt, hiszen az nincs, hanem más légúti fertőzések ellen.

Tanzánia vakcinát még ingyen sem kér, hiszen nincs szükségük rá, és nem is bíznak a fehér ember orvosságaiban. „Ha a fehér ember vakcinát tudna gyártani a koronavírus ellen, akkor már rég lenne AIDS és rák elleni vakcina is” – mondta John Magufuli elnök, a BBC szerint.

Tesztek híján lehetetlenség megbecsülni, hogy milyen súlyos valójában a tanzániai covid-helyzet. Az emberek még akkor sem mernek beszélni, miután hozzátartozójuk valamilyen rejtélyes tüdőgyulladásban hunyt el. Sok nyugati ország a tesztelés hiánya miatt megtiltotta a Tanzániából történő beutazást.

Címkék: koronavírus