A honvédelmi miniszter elárulta Palkovics László új helyét

A honvédelmi miniszter elárulta Palkovics László új helyét

Szalay-Bobrovniczky Kristóf honvédelmi miniszter a katonák és a hivatásos rendvédelmi dolgozók illetményemeléséről tartott sajtótájékoztatón (MTI/Kovács Anikó)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Szalay-Bobrovniczky Kristóf honvédelmi miniszter az MTI-nek Brüsszelben elmondta: a jövőben az N7 Nemzeti Védelmi Ipari Innovációs Holding Zrt. a Technológiai és Ipari Minisztériumtól a Honvédelmi Minisztériumhoz kerül. A társaság vezetését Palkovics László vezérigazgatóként fogja ellátni – tette hozzá a miniszter.

Mint ismert, hétfő este hivatalosan is megjelent a Magyar Közlönyben a határozat Palkovics László lemondásáról a Technológiai és Ipari Minisztérium éléről. Palkovics László egyébként múlt szerdán mondott le, de a kormány napokig nem erősítette meg a hírt, majd hétfőn jelentette be Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter, hogy tényleg ez történt és Orbán Viktor miniszterelnök elfogadta a lemondást. Azt is közölte, hogy az újonnan kinevezendő Lantos Csaba miniszter vezetésével új, energiaügyi minisztérium áll majd fel, a Technológiai és Ipari Minisztériumot pedig megszüntetik, a feladatait szétosztják. A technológiai és ipari miniszter feladat- és hatáskörének gyakorlásával ideiglenesen a Miniszterelnöki Kabinetirodát vezető minisztert, Rogán Antalt bízta meg Orbán Viktor. 

Szalay-Bobrovniczky Kristóf Brüsszelben ismertette, hogy a Honvédelmi Minisztérium munkájának átszervezése, a tárca feladatainak beazonosítása és kijelölése véget ért.

A folyamat lezárását jelenti, hogy Novák Katalin köztársasági elnök 2022. november 15-i hatállyal felmentette tisztségéből Maróth Gáspárt, a Honvédelmi Minisztérium védelempolitikáért és védelmi fejlesztésekért felelős államtitkárát és az általa vezetett terület is átszervezik a jövőben.

Közölte: a feladatkörök átalakítása és a minisztérium munkájának racionalizálása során a Maróth Gáspár által felügyelt terület a tárcán belül Gion Gábor stratégiai elemzésért és humánpolitikáért felelős államtitkárhoz kerül.