A Nyugati mellett épülhet a cirkuszművészeti központ

A Nyugati mellett épülhet a cirkuszművészeti központ

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Nemzetgazdasági szempontból kiemelt jelentőségű üggyé nyilvánította a Magyar Cirkuszművészeti Központ építését a Nyugati pályaudvar melletti egykori vasúti területen egy friss kormányrendelet – írja a Népszava. Első körben a Baross Imre Artistaképző Intézet Előadó-művészeti Szakgimnázium, Gimnázium és Alapfokú Táncművészeti Iskola kap ott helyet.

A cikk szerint az Eiffel tér–vasúti pálya–Ferdinánd híd–Podmaniczky utca határolta területen lévő tucatnyi ingatlanon megvalósuló beruházás engedélyezésekor nincs szükség tervpályázatra, régészeti dokumentáció készítésére, figyelmen kívül lehet hagyni a területfejlesztésre vonatkozó koncepciót, valamint a hatályos építési rendeletet. A területre „sajátos beépítési szabályok” érvényesek.

Soproni Tamás, Terézváros momentumos polgármestere a lapnak azt mondta, hogy brutális túlépítésre ad engedélyt a kormányrendelet. Ha a létesítmény valóban kitölti a kabinet által engedélyezett teret, az sokkoló látvány lesz. Ha a kormány nem kéri ki a véleményüket, akkor megteszik ők népszavazás formájában.