Ellenőrizték a fővárosi buszsávokat a rendőrök – több tucat bírságot kiosztottak

Ellenőrizték a fővárosi buszsávokat a rendőrök – több tucat bírságot kiosztottak

Fotó: Police.hu

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

– A Budapesti Közlekedési Központtal kötött stratégiai partnerség keretében augusztus 25-én ismét ellenőrizte a buszsávok szabályos használatát a Budapesti Rendőr-főkapitányság – jelezte a police.hu.

Mint írták, az ellenőrzés során összesen 46 járművezetővel szemben intézkedtek. Helyszíni bírságot 39 esetben alkalmaztak, leginkább buszsáv jogosulatlan használata miatt, de volt, akivel szemben vezetés közben kézben tartott mobiltelefon használata vagy záróvonal átlépése miatt intézkedtek.

Négy járművezető ellen feljelentést tettek, két alkalommal buszsáv jogosulatlan használata, szintén két alkalommal kötelező felelősségbiztosítás hiánya és vezetői engedély, forgalmi engedély hiánya miatt. Közigazgatási bírságot kapott két autós, mert átment a piroson, illetve egy másik, amiért nem kötötte be a biztonsági övet. Az ellenőrzést a II., a VI., a VII., a VIII., a IX., a X., XI., a XIII. és XIX. kerület bizonyos részein tartották. 

Címkék: rendőrség, buszsáv