„Márki-Zay Péter jelenleg a szőnyegen fekszik” – Folytatódik a vita

„Márki-Zay Péter jelenleg a szőnyegen fekszik” – Folytatódik a vita

Lengyel Róbert és Márki-Zay Péter (Forrás: Lengyel Róbert/Facebook)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Márki-Zay Péter jelenleg a szőnyegen fekszik. Egyébként meg harcos típus, nyilván fel fog állni, de a pillanatnyi helyzet ez – erről írt a korábbi ellenzéki miniszterelnök-jelölt egyik szövetségese, Lengyel Róbert, utalva az elmúlt napokban kialakult vitákra. Majd bírálta azokat, akik szerinte most „egy földön fekvő harcostársba még bele is rúgnak”, konkrétan Kész Zoltánt emlegette, aki – megfogalmazása szerint – „nyílt levelekkel kiteregette a családi szennyest”. Lapunk is beszámolt róla, hogy Kész Zoltán, a Mindenki Magyarországa Mozgalom (MMM) vezetőségi tagja péntek reggel a Facebookon tette közzé nyílt levelét, amelyben a kampánypénzekkel való elszámolást kérte számon Márki-Zay Péteren.

Azt ugyanakkor Lengyel Róbert is egyértelművé tette, hogy éppen azért vett részt az MMM megalapításában, mert az nem pártként jött létre. Már korábban is jelezte, hogy amennyiben párttá alakulna, oda nem lépne be.

Mint megírtuk, a pártalapítással kapcsolatos kérdésekre a Mindenki Magyarországa Mozgalom május végi tisztújításán tesznek pontot. Kész Zoltán már korábban is közölte, nem híve annak, hogy a volt ellenzéki miniszterelnök-jelöltnek most pártot kéne csinálnia. Lukácsi Katalin és Hadházy Ákos is már bejelentették, hogy nem lépnek be Márki-Zay Péter új pártjába, sőt nem is támogatják a kezdeményezést. Magyar György, az MMM elnökségi és alapító tagja is arról beszélt, nem azért hozták létre a mozgalmat, hogy végül párt legyen, és nem fogják hagyni, hogy amortizálják, illetve azt sem hagyják, hogy a mozgalmat bárki kisajátítsa.

A korábbi miniszterelnök-jelölt mindezek után azt közölte, hogy „naponta jelennek meg a lejárató cikkek”, és úgy látja, valakik nagyon félnek egy új, tisztességre és becsületre épülő, hiteles alternatívát jelentő párt megjelenésétől.