Hétfőtől újraindul a kardiológia a Péterfy Sándor utcai kórházban

Hétfőtől újraindul a kardiológia a Péterfy Sándor utcai kórházban

A Péterfy Sándor utcai Kórház-Rendelõintézet fõbejárata a VII. kerület, Péterfy Sándor u. 8-20-ban (Fotó:
MTVA/Bizományosi: Róka László)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Július 3-tól, vagyis jövő hét hétfőtől újraindul a kardiológiai szakrendelés a Péterfy Sándor Utcai Kórház-Rendelőintézetben. Ez Rétvári Bence államtitkár egy képviselői kérdésre adott válaszából derül ki. Az újraindulás a Gottsegen György Országos Kardiovaszkuláris Intézettel való együttműködés révén lehetséges. A kormányt Oláh Lajos, az ellenzéki Demokratikus Koalíció országgyűlési képviselője kérdezte, miután a Péterfy Sándor utcai kórházban felfüggesztették a szakrendelést. Arra volt kíváncsi, hogy meddig tart a rendelés felfüggesztése.

A kardiológiai rendelés szüneteléséről előzőleg Niedermüller Péter VII. kerületi polgármester számolt be a közösségi oldalán. Sőt, ő azt írta a kórháztól kapott tájékoztatásra hivatkozva, hogy november végéig szünetelni fog ez az ellátás, és a betegeket másik intézménybe irányítják. Niedermüller szerint a döntés hátteréban orvoshiány van.

Rétvári egyébként a mostani írásbeli válaszában azzal a megjegyzéssel vágott oda a DK-s Oláh Lajosnak, hogy akkor nem aggódott a betegellátásért és a kórházakért, amikor az MSZP-kormányok alatt 6000 egészségügyi dolgozót bocsátottak el és kórházakat zártak be. Rétvári szerint az orvoshiány akkor érte el a kritikus szintet, mivel a nyolc éves baloldali kormányzás alatt – 2010-re – 33 943 csökkent a dolgozó orvosok száma 37 295-ről. „Ezzel szemben ma a dolgozó orvosok száma 40 671” – írta.

A Péterfy utcai kórház hétfőn azért került be a hírekbe, mert a hétvégén saját kérésére visszavonták a márciusban kinevezett főigazgató, Tóth László vezetői megbízását, hétfőn rendkívüli értekezleten az Országos Kórházi Főigazgató, Jenei Zoltán bejelentette, hogy az intézmény mindhárom igazgatójának vezetői megbízását is visszavonták. Erről akkor a Népszava számolt be.