Hollik István a katatüntetésekről: Háborús időben nem felelős politikai magatartás

Hollik István a katatüntetésekről: Háborús időben nem felelős politikai magatartás

Hollik István, a KDNP vezérszónoka felszólal az országos népszavazás elrendeléséről szóló vitában az Országgyűlés plenáris ülésén 2022. május 16-án (Fotó: MTI/Máthé Zoltán)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

„Úgy látom, hogy akik a hídon vannak, azok nem a kata megváltoztatása ellen tüntetnek, (..) hanem tiltakozni akarnak a kormány ellen” – ezt válaszolta a Fidesz-KDNP kommunikációs igazgatója a HetiTv reggeli műsorában arra a kérdésre, hogy egyezkednek-e a kata-módosítás ellen tüntetőkkel. A beszélgetést a 444 szemlézte.

A fideszes politikus még azt is hozzátette: „Most volt egy lehetőség, amire ráugrottak. Ez háborús időben szerintem nem felelős politikai magatartás. Lehet látni, hogy az összes ellenzéki bukott miniszterelnök-jelölt és képviselő kihasználta ezt a helyzetet.” (Ez alatt nyilván azt értette, hogy Jakab Péter és Márki-Zay Péter is ellátogatott a kedd óta zajló tüntetésekre.)

– Magyarország jogállam, a törvények betartásával tiltakozni lehet, de „szabálysértésekre az embereket felbuzdítani nem helyes” – vélekedett Hollik.

Mint megírtuk, a tüntetések azt követően indultak be, hogy kiderült: a kormány új javaslata szerint a katásoknak mostantól csak magánszemélyektől lehetne bevételük, cégektől nem. A javaslatot ráadásul egy nap alatt verték végig a parlamenten, hétfőn nyújtották be, és kedden már a zárószavazást is megtartották erről. A fideszes többség el is fogadta a módosítást.

A katások ellehetetlenítése miatt tartott tüntetésekről ITT, ITT, és ITT olvashatnak.