Megszakította az interjút Böjte Csaba, amikor a pedofíliáról kérdezték

Megszakította az interjút Böjte Csaba, amikor a pedofíliáról kérdezték

Böjte Csaba ferences rendi szerzetes, a Dévai Szent Ferenc Alapítvány alapítója (Fotó: MTI/Mónus Márton)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Visszaéltél a bizalmammal – ezzel a mondattal felállt, majd elsétált a vele videóinterjút készítő népszavás újságírótól Böjte Csaba, amikor a beszélgetésben a pedofília került szóba.

A Népszava készített videóinterjút Böjte Csaba ferences rendi szerzetessel, a Dévai Szent Ferenc Alapítvány gyermekmentő szervezet alapítójával, 9-10 percig minden a normális mederben is haladt. Majd az újságíró felvetette a pedofília kérdését. Erre Böjte Csaba arról beszélt, hogy aljas dolog ezt az egyház nyakába varrni és statisztikai alapon sokkal több tanár, orvos, taxisofőr követ el ilyen visszaélést, mint pap. Majd jelezte, hogy ezt a témát nem is szeretné folytatni. Amikor az újságíró arra kérdezett rá, hogy vajon miért van tabusítva ez a téma, hosszasan hallgatott, majd levette magáról a mikforont. Először belekezdett egy mondatba, majd abbahagyta, felállt és elsétált, odavetve még a riporternek, hogy „visszaéltél a bizalmammal”.

Az ominózus jelenetet ITT nézheti meg.

Címkék: Böjte Csaba