Meleg, de szeles idő vár ránk szerdán

Meleg, de szeles idő vár ránk szerdán

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Az Országos Meteorológiai szolgálat előrejelzése szerint szerdán kezdetben még sok lesz a felhő, majd északnyugat felől vékonyodik, szakadozik a felhőzet, hosszabb-rövidebb időre kisüt a nap. Délelőtt egyre inkább keleten valószínű eső, majd délután már csak néhol alakulhat ki futó zápor. Többfelé élénk, főként az északi megyékben erős, néhol viharos közeli lökések kísérhetik a délnyugati, nyugati, majd az északnyugatira forduló szelet. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 0 és 7 fok között valószínű. A legmagasabb nappali hőmérséklet általában 14 és 20 fok között alakul, de keleten, délkeleten kissé hidegebb lesz.

Ami az orvosmeteorológiát illeti, az Időkép szerint szerdán melegfront érkezik, így az arra érzékenyek körében migrén, fejfájás, valamint gyulladásos panaszok jelentkezhetnek. A szívbetegek és a keringési rendszer megbetegedéseivel küzdők vérnyomás-ingadozást, keringési panaszokat, rosszullétet tapasztalhatnak, ezért ők, valamint az idősek is lehetőleg kerüljék a nehéz fizikai megterhelést. A szeles időben ingerlékenyebbek, nyugtalanabbak lehetünk. Napközben gyorsan melegszik majd az idő, a nagy napi hőingás fokozhatja a gyulladásos panaszokat, erősödhet a migrénes fejfájás. A szél némileg ronhatja hő- és komfortérzetünket, de napközben a napos időszakok jó hatással lesznek hangulatunkra, közérzetünkre.

Közlekedési szempontból: szerdán kezdetben sokfelé, délután helyenként északon, északkeleten találkozhatunk esőtől, záporoktól vizes, csúszós utakkal. A nyugatias szelet többfelé kísérhetik élénk, erős lökések, melyek csökkenthetik a járművek menetstabilitását. Napközben az ország nagy részén felszakadozik a felhőzet, így a naposabb időszakokban érdemes lesz vezetés közben napszemüveget viselni.

Címkék: időjárás