Orbán Viktor bízik a református egyházi vezetőkben

Orbán Viktor bízik a református egyházi vezetőkben

Novák Katalin köztársasági elnök, valamint Balog Zoltán református püspök, a Magyarországi Református Egyház zsinatának lelkészi elnöke (j), Trócsányi László, a Magyar Jogász Egylet elnöke, a Károli Gáspár Református Egyetem rektora, a Fidesz európai parlamenti képviselője (b) és Visky András író (b2) a magyarországi és felvidéki lelkészek találkozóján, a református egyházban 2024-re meghirdetett élő ige évének megnyitóján a Groupama Arénában 2024. január 27-én. (MTI/Hegedüs Róbert)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Orbán Viktor a református egyház tagjaként bízik az egyházi vezetőkben és az egyház erejében – írta a Népszavának Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke. Korábban az a hír röppent fel, hogy Orbán Viktor Balog Zoltánt is felelősnek tartja a több mint egy hete gyűrűző elnöki kegyelmi botrányért.

A lap azután kereste meg Havasi Bertalant, hogy Balog Zoltán egykori humánerőforrás-miniszter, református püspök kedd este elismerte, Novák Katalin tanácsadójaként támogatta a bicskei Kossuth Zsuzsa Gyermekotthon pedofilügyben kényszerítésért elítélt igazgatóhelyettesének, K. Endrének adott elnöki kegyelmet. Ennek ellenére marad a református egyház élén, miután a vezetés többsége bizalmat szavazott neki.