Rétvári Bence: Nincs kegyelem annak, aki gyermeket bántalmaz

Rétvári Bence: Nincs kegyelem annak, aki gyermeket bántalmaz

Rétvári Bence (Fotó: Rétvári Bence / Facebook)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Megkérdeztem Orbánt, lemondatja-e Pócs János fideszes képviselőt, miután egy kisgyermek felrúgását olyan gyenge pillanatnak nevezte, amely bármelyikünkkel megtörténhet – erről írt Jakab Péter független országgyűlési képviselő, a Nép Pártján elnöke közleményében. A politikusnak a miniszterelnök helyett Rétvári Bence belügyi államtitkár válaszolt pénteken. 

Rétvári szerint ami a szolnoki kalandparkban történt az „elfogadhatatlan, tűrhetetlen és felháborító”. – A gyermekeket mindenhol védeni kell, nincs kibúvó, nincs kegyelem annak, aki gyermeket bántalmaz. Ilyen esetekben gyors és szigorú büntetésre van szükség, mert a gyermekek biztonsága a legfontosabb – fejtette ki. Rétvári szavai kapcsán érdemes felidézni, hogy pár hónapja éppen az keltett óriási közfelháborodást, hogy kiderült: mégis előfordult, hogy volt kegyelem gyermekbántalmazónak. Novák Katalin még köztársasági elnökként kegyelmet adott a pedofil bicskei gyermekotthont igazgató V. János helyettesének, K. Endrének, aki segített az ügy eltussolásában. Igaz, Novák ebbe belebukott és a kormány el is határolódott tőle.

Az államtitkár válaszában arra is kitért, „a baloldalra a gyermekvédelmet erősítő intézkedések megszavazásakor rendre nem lehetett számítani”, és Jakab sem támogatta a gyermekvédelmi népszavazást és az új gyermekvédelmi törvénycsomag elfogadását. 

Jakab Péter a választ úgy értelmezte: „Eszerint Pócsnak nem kell lemondani, mert a baloldal a hibás. Értitek? A baloldal a hibás, hogy Novák Katalin kitüntetettje felrúg egy hétéves kisgyereket. A baloldal a hibás, hogy egy fideszes képviselő szerint ez csak egy gyenege pillanat, ami bárkivel megeshet. Micsoda aberrált képes ilyen választ adni? Ha valaki gyereket bánt, ott nincs baloldal meg jobboldal. Csak emberség van meg aljasság. Orbán újra az aljasság pártjára állt. A legaljasabbak, a gyermekbántalmazók pártjára. Erre nincs bocsánat!”

Pócs János később egyébként elnézést kért szavaiért, és azt mondta, „soha, senkinek nem lehet olyan gyenge pillanata, amikor egy rá bízott gyermeket bánt”.