Soproni Tamás megvédte az Ungár Péter által kritizált Karácsony Gergelyt

Soproni Tamás megvédte az Ungár Péter által kritizált Karácsony Gergelyt

Ungár Péter, az LMP országgyűlési képviselője (Forrás: Ungár Péter/Facebook)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Karácsony Gergelyt kritizálta Ungár Péter, az LMP társelnöke azt követően, hogy a főpolgármester csütörtökön interjút adott a Partizánnak. Ungár közösségi oldalára posztolt bejegyzése szerint a politikus ugyanis a beszélgetésben „egy nehezen követhető gondolatmenetben kifejtette, hogy bár biztos abban, hogy ő lesz az ellenzéki pártok főpolgármester-jelöltje, ezért inkább már nem is a pártok jelöltje akar lenni, hanem a pártok által támogatott jelölt, ennek megfelelően egyik lista mellett sem fog kampányolni az EP-választáson”.

Az LMP társelnöke szerint „így már a Párbeszéddel is bővült a Karácsony Gergely által hátba szúrt szereplők sora (üdv a klubban, mi az LMP-ben már többszörösen túl vagyunk rajta)”. Hozzátette azt is: két dolgot szeretne leszögezni, egyrészt Karácsony Gergelynek a 2022-es vereségben minden egyes pártnál nagyobb a felelőssége, másrészt azt, hogy az LMP egy zöld párt, „ennek okán finoman se ajánljuk, hogy biztosra vegye a támogatásunkat”. Utóbbit azzal indokolta, Karácsony egyrészt „bő egy évvel ezelőtt a világ összes kamerájába belemondta, hogy a zöldpolitikának nincs meg a megfelelő támogatottsága Magyarországon, majd a mostani interjúban kifejti, hogy a dugódíj rossz, a Lánchíd gyalogos híddá tétele bonyolult, és amúgy is a forgalomcsillapítás esetén olyan csúnyákat mondanak az autósok”.

Ungár bejegyzése alá kommentelt Soproni Tamás, Terézváros momentumos polgármestere. – Szerinted nem zöld a mostani városvezetés? A szelíd közlekedési módok támogatása, infrastrukturális fejlesztése (Bubi, Mobi, kerékpársávok) az smafu? A BKK-bérletek árának 2012-es szinten tartása nem a közösségi közlekedés támogatása? A parkolási díjak emelése nem ugyanazt a célt szolgálja, mint a dugódíj? A BKK-n és a taxikon kívüli autóforgalom kizárása a Lánchídról nem zöld lépés? – tette fel a kérdést. Soproni azt is megjegyezte Ungárnak, a Lánchíd gyalogoshíddá tételét rajta kívül senki sem veti fel, „mivel értelmetlen, nincs kilátás az útpályáról. Új gyalogoshidat adnék, arra viszont kéne némi pénz”. A polgármester végül még egy kérdést feltett: „Egyébként pedig mi nem racionális abban, hogy amíg a pártok egymással versengenek az EP-választáson, egy ernyőszervezet segítségével ezen a csatározáson felülemelkedünk, és megverjük a Fideszt a városokban, hogy továbbra is zöld és szociális szemlélettel vezessük őket?”.