Lezuhant egy magyar katonai helikopter Horvátországban

Lezuhant egy magyar katonai helikopter Horvátországban

Airbus H145 M típusú helikopter. Képünk illusztráció! (Fotó: MTI/Czeglédi Zsolt)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Szolgálatteljesítés közben lezuhant egy magyar katonai helikopter Horvátországban – közölte szerdán kora délután a Honvédelmi Minisztérium. Két katona meghalt, harmadik társukat még keresik.

A horvát N1 alapján a 24.hu számolt be elsőként róla, hogy lezuhant egy magyar katonai helikopter Horvátországban. A cikk szerint a magyar fegyveres erők helikopteréről van szó, amely egy gyakorlaton vett részt. Az N1 és a 24Sata is úgy tudja, hogy két holttestet találtak, a legénység harmadik tagját még keresik.

A Jutarnji list horvát lap szerint a helyszínen jelen van a Horvát Hegyi Mentőszolgálat (HGSS), a rendőrség és a tűzoltóság is. A ŠibenikIN emellett beszámolt arról, hogy egy turista azt mesélte nekik, 12:30 körül hallott egy robbanást a közelben, majd égett gumi szagát érezte. Időközben a horvát védelmi minisztérium is megszólalt, és jelezték: a lezuhant Mi-171 Sh helikopter nem a horvát fegyveres erőké.

A Honvédelmi Minisztérium később közleményben erősítette meg a hírt. Mint írták, a Magyar Légierő 2 Airbus H145-ös helikoptere légi kiképzési feladatot teljesített a horvát légtérben, amikor az egyik helikopter 3 fővel a fedélzetén, egyelőre tisztázatlan körülmények között, Horvátország középső részén lezuhant. A mentőcsapatok megtalálták a helikopter roncsait, átkutatásuk során egyelőre 2 katona holttestét találták meg, harmadik társukat még keresik.

A Honvédelmi Minisztérium a családok kiértesítését azonnal megkezdte.