Spiegel: holtan találtak Berlinben egy orosz diplomatát

Spiegel: holtan találtak Berlinben egy orosz diplomatát

Orosz nemzeti zászló lobog a berlini orosz nagykövetség épületének tetején 2021. február 25-én (Fotó: MTI/EPA/Filip Singer)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

A németországi orosz diplomáciai képviselet 35 éves nagykövetségi titkárát holtan találták Berlinben a nagykövetség épülete előtti járdán – írja a Telex a Spiegel cikkére hivatkozva. A halál oka a német lap szerint gyilkosság.

Úgy tudni, hogy az orosz diplomata, akit 2019 nyarán akkreditálták a berlini orosz nagykövetség másodtitkáraként, a Behrenstrassén található nagykövetségi komplexum egyik felső emeletéről esett le. A német biztonsági hatóságok a férfit az orosz belföldi titkosszolgálat, az FSZB álcázott alkalmazottjának tekintették.

A Spiegel úgy tudja, hogy az orosz nagykövetség nem járult hozzá a holttest boncolásához. Mivel a férfinak diplomáciai státusza volt, az ügyész nem tud hivatalból haláleseti vizsgálatot folytatni, a holttestet állítólag már el is szállították Oroszországba.