Publicisztika

Mozi

Mozi

Szikra, Kossuth, Dózsa, Ipoly… sokadmagukkal eltűntek már. Milliók örömét szolgálták. Emléktáblát érdemelne mind. De a múltat méltón őrizni, ez valahogy nem megy nekünk. Elbontunk, rombolunk minduntalan.
Vétózgatunk?

Vétózgatunk?

Lassan kimondható, Magyarország úgy nullázza le magát a nyugati világban, hogy csak kellemetlenkedik, nem tudja a küllők közé akasztani a botot. Most az unión belüli „szabadságharcot” kezdi a NATO-ra is kiterjeszteni.
Statárium

Statárium

Nem vádolják már zaklatással a Rick és Morty alkotóját, Justin Roilandot. Csakhogy hiába a felmentés, az ítélet már korábban megszületett.
Még nem késő

Még nem késő

Meddig lehet büntetlenül visszaélni a választók bizalmával? Mikor jön el a politikai ítélet pillanata? Milyen módon legyen az elpocsékolt időért való számonkérés?
Orbán Viktor hódolata

Orbán Viktor hódolata

Egy ilyen áldott és szentéletű miniszterelnökről (ejnye, református, az igaz) képes lennék azt állítani, hogy lelki és mentális egészségünknél fontosabbak a számára az olcsó és önző hatalmi játszmák? Hát hol van belőlem az isteni kegyesség?
Pápalátogatás után és előtt

Pápalátogatás után és előtt

A pápa azért jön, mert tisztában van a magyar nemzet és a Magyar Katolikus Egyház mély válságával. A rohamosan fogyatkozó hívőszámmal, a dermesztően kevés új hivatással, a kiégéssel, a hivatást elhagyó fiatalabb papok nagy számával.
Népszavazás a Holdon

Népszavazás a Holdon

Nagy önuralomra van szükség, hogy ne kapja el az embert a csillapíthatatlan nevetés, amikor végigolvassa a választási bizottság akkugyáras népszavazást elutasító döntésének indoklását
Beteg egy ügy

Beteg egy ügy

A magyar futball átalakítása és működőképessé tétele rengeteg pénz beleöntésével sem sikerült. Le kell vonnunk a tanulságokat. A magyar egészségügy átalakítását és működőképessé tételét rengeteg pénz beleöntése nélkül kell megvalósítani, hátha így bejön.