Publicisztika

Lehet durvább a politika

Lehet durvább a politika

A hatalom durvulása, a fokozhatatlannak vélt fokozása, a még erőteljesebb kommunikáció a legvalószínűbb válasz a Magyar Péter jelentette kihívásra.
Könyvolvasó

Könyvolvasó

A múlt század ötvenes éveiben a szabadidőt marcangoló televízió kora még nem jött el, a könyvé meg múlhatatlannak tűnt. Vidéken autóbuszos mozgó könyvtárakban lehetett kölcsönözni, a főváros peremvidékeire könyves villamosok jártak.
Dalszövegek utalásai más szövegekre

Dalszövegek utalásai más szövegekre

Eléggé ismert a Kispál és a Borz Csillag vagy fecske című dala és annak az a sora, hogy „maradj otthon, nézzél TV-t”. Krúbi ebből jól érthető közéleti utalást formált a Szív című számában: „Maradjon otthon, nézzen tévét / Csak szavazni menjen el, ha letelik a négy év”.
Nem sokat haladtunk

Nem sokat haladtunk

Csaknem másfél évtizedes Fidesz kormányzás után a kormány magyarázattal tartozik a választóknak: mi a felelőssége abban, hogy Magyarország felzárkózása a régió átlagos szintjét sem éri el, és az életszínvonal Európa utolsója?
Propaganda

Propaganda

Száz és száz és százmilliók mentek el a lejárató propagandára. Ezzel sikerült országosan ismertté tenni és felépíteni egy néhány hónapja még teljesen ismeretlen embert. Na most mondja valaki, hogy a propagandaminisztérium értelmetlen és felesleges teher a költségvetésen!