22 új koronavírusos beteget azonosítottak itthon

22 új koronavírusos beteget azonosítottak itthon

Aktuális adatok a koronavírus-fertőzéssel kapcsolatban.

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Ismét emelkedett itthon a fertőzöttek száma: 22 újabb magyar állampolgárnál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést (COVID-19) – derül ki a járvánnyal kapcsolatos tájékoztatásra létrehozott kormányzati oldalról. Ez azt jelenti, hogy a vírus megjelenése óta összesen már 4315 embernél azonosították a fertőzést.

Az elmúlt 24 órában egy ember elhunyt, így már 596 áldozata van itthon a járványnak. 3222-en viszont már meggyógyultak, így kevesebb mint 500 embert – egészen pontosan 497-et – tartanak itthon számon aktív fertőzöttként. Közülük 83 beteget ápolnak kórházban és hárman szorulnak lélegeztetőgépre.

A tájékoztatásban azt is leszögezték, hogy az új fertőzöttek esetében a járványügyi hatóság az eddigi rendnek megfelelően elvégzi a kikérdezésüket és a kontaktkutatást.

Az általános szabályok változatlanok: továbbra is viselni kell a maszkot az üzletekben, a tömegközlekedésben és továbbra sem tartható 500 fő feletti zenés, táncos rendezvény.  A kormány ugyancsak a járvány fellángolásának elkerülése érdekében döntött úgy, hogy nem tartja meg az augusztus 20-i központi rendezvényeket és a tűzijátékot sem.

Címkék: koronavírus