A Fidesz székházánál zúgott a „pedofidesz”

A Fidesz székházánál zúgott a „pedofidesz”

Rendőrök és tüntetők a Fidesz székházánál (Fotó: Magyar Hang/Végh László)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

A Fidesz Lendvay utcai székházához sétáltak át többen a Hősök terén tartott nagyszabású demonstrációról este nyolc óra után. Az épületet nem tudták megközelíteni, mert rendőrsorfal védte, a tüntetők velük szemben álltak. Zúgott a „Pedofilokat védtek” és a „Mocskos Fidesz!”, de elhangzott az is, hogy „Rogán, takarodj!”. Néhányan a demonstrálók közül valamilyen pirotechnikát is használtak.

Tudósítóink szerint lényegében patthelyzet volt, a demonstrálók kiabáltak, a rendőrök pedig fegyelmezetten álltak. Egy szűk mag, néhányan néha lökdösődnek az egyenruhásokkal, őket kilenc óra körül körbevették a készenléti rendőrök, a többiek egy kicsit kijjebb szorultak.

Este kilenc óra után a Dózsa György úton várakozókat egy rendőrautóval leterelték a járdára és meg is indult a forgalom. Tudósítóink szerint ezután egyre többen szállingóztak el. Fél tíz körül végül a rendőrök egy jelentős része le is vonult, az addigra már egy-két tucatnyi tüntető közelebb ment az épülethez, de ők is inkább csak beszélgettek.



Nem sokkal este nyolc előtt ért véget a közeli Hősök terén az ismert influenszerek által a gyermekvédelem érdekében szervezett demonstráció, erről szóló cikkünket ITT olvashatják.