Fekete-Győr András: Jakab Péter éppen győzelemhez próbálja segíteni Dobrev Klárát

Fekete-Győr András: Jakab Péter éppen győzelemhez próbálja segíteni Dobrev Klárát

Fekete-Győr András a Partizán műsorában (Forrás: Partizán Youtube-csatornája)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Egyre nagyobb indulatokat kavar Karácsony Gergely és Márki-Zay Péter tervezett összefogása az ellenzéki miniszterelnök-jelölti előválasztás második fordulójára. Az első forduló egyik vesztes miniszterelnök-jelöltje, Jakab Péter már Facebook-posztban üzente meg, miért nem teszik neki az összefogás.

Most megszólalt a másik vesztes jelölt, a momentumos Fekete-Győr András is.

Közösségi oldalán közzétett bejegyzésében szembemegy Jakab Péter álláspontjával: „Én ezzel nem értek egyet; éppen ellenkezőleg. Ahogy az RTL-vitában is elmondtam: aki tisztában van a magyar társadalom realitásaival, az pontosan tudja, hogy Dobrev Klárával van messze a legkevesebb esélyünk legyőzni a Fideszt és egy új Magyarországot felépíteni. A második fordulóban arról kell döntenünk, hogy kinek van a legnagyobb esélye legyőzni Orbán Viktort 2022-ben. Arról kell döntenünk, hogy ki tudja megszólítani a legtöbb bizonytalant, és ki képes behozni a legtöbb új szavazót” – írja a Momentum elnöke.

Ezután azt részletezi, hogy milyen politikával sikerült mind Karácsonynak, mind Márki-Zaynak nyernie már a Fidesz ellen. 

– Karácsony azzal, hogy nem a gyűlöletre és a megosztásra építette a politikáját, képes arra, hogy nagyon sok olyan középen álló szavazót megszólítson, aki tart attól, hogy 2022 után is folytatódna a polgárháborús közhangulat – véli Fekete-Győr.

– A keresztény-konzervatív Márki-Zay jelölése pedig sok kiábrándult jobboldalit biztosítana arról, hogy a Fidesz áljobboldalisága helyett végre a jobboldali értékek valódi képviseletet kapnak a jövő kormánykoalíciójában – teszi hozzá. 

Mindezek alapján úgy gondolja, ha ők egymás mellett állnak, akkor mindkét szavazói réteggel bővülhet az ellenzéki együttműködés. Utána odaszúr Jakabnak: szerinte a „Jobbik szavazói most elképedve nézik, hogy a DK és a Jobbik fél éve született barátsága abban csúcsosodik ki, hogy Jakab Péter éppen győzelemhez próbálja segíteni Dobrev Klárát”.

– De mind a momentumosok, mind a jobbikosok tudják: a kormányváltáshoz nem ez az út vezet, hanem a valódi változást akaró városi, vidéki, jobboldali, baloldali és bizonytalan szavazók szövetsége – zárja végül posztját. 

Karácsony és Márki-Zay összefogása kapcsán megszólalt már a DK részéről Molnár Csaba alelnök is, aki – nem meglepő módon – szintén ellenzi Dobrev Klára két ellenlábasának összefogását, és helytelennek tartja a szakértői kormányzást is.