Idén is 25 ezer forintos CBA-utalványt kapnak a gyerekekre napközis táborban vigyázó pedagógusok

Idén is 25 ezer forintos CBA-utalványt kapnak a gyerekekre napközis táborban vigyázó pedagógusok

Novák Katalin családokért felelõs tárca nélküli miniszter (k), Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezetõ miniszter (b) és Hornyák Tibor, az Erzsébet a Kárpát-medencei Gyermekekért Alapítvány elnöke (j) az Erzsébet-táborok kapacitásbõvítésérõl és felújításáról tartott tájékoztatón a zánkai Erzsébet-táborban 2021. április 16-án (Fotó: MTI/Vasvári Tamás)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

– Előző évben nagy ráhatásra, az igazgatónő és az iskola kedvéért vállaltam egy hét Erzsébet-tábort. Reggel 8-tól 4-ig tartott a munkaidőm, 5 napi munkáért 25 ezer forintos CBA-utalványt kaptam. Ezt is decemberben sikerült eljuttatniuk, többszöri telefonálgatás után – idézi a 24.hu egy székesfehérvári pedagógus levelét.

A pedagógus megalázónak tartja, hogy olyan CBA-utalványt kapnak, amelyet lakhelyén nem, csak onnan harminc kilométerre tud beváltani, ha akar, ő inkább eladta egy vásárlónak.

A portál megkereste a Klebelsberg Központot az ügyben. Válaszukból kiderült, hogy idén, akárcsak 2019 óta minden évben a havi fizetésen kívül valóban 25 ezer forint értékű CBA-s hidegétkeztetési utalványt kapnak a napközis, nem ottalvós táboroztatást vállaló tanárok egy hetes munkájukért.

Más a helyzet a vasárnaptól péntekig tartó, ottalvós, balatoni Erzsébet-táborokban, ott „a pedagógusok szerződött önkéntesként vesznek részt, és a havi fizetésükön felül, pluszjuttatásként 25 000 Ft-ot kapnak kézhez adómentesen az iskolai szünetben”.

A cikkben arról is szó esik, hogy bár nem kötelező elvállalni a táboroztatást, az igazgatókra nagy nyomás nehezedik a Klebelsberg Központtól, így a pedagógusok egy részének nem nagyon van más választása, mint elvállalni a plusz munkát.