Jövő márciusban kaphatnak újabb béremelést az egészségügyi szakdolgozók

Jövő márciusban kaphatnak újabb béremelést az egészségügyi szakdolgozók

Mentő Márton, a gyermekrohamkocsi kabalája az Országos Mentőszolgálat mentőnapján a budapesti Városligetben 2023. szeptember 2-án. (MTI/Lakatos Péter)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Takács Péter, a Belügyminisztérium egészségügyi államtitkára a szombati városligeti mentőnapon többek között többlépcsős szakdolgozói béremelésről beszélt, amelynek egyik üteme idén júliusban volt egy 18 százalékos béremeléssel, a következő pedig jövő márciusban lesz. A jövő évi költségvetésben 240 milliárd forint van elkülönítve a béremelésre – hangoztatta az MTI szerint.

A munkakörülmények javítása érdekében számos mentőállomás újult meg vagy épült újonnan, de ez a munka nem áll meg, „bőven van még tennivalónk, az elődeink kicsit elhanyagolták ezt a kérdést” – fogalmazott. Az államtitkár felidézte azt is, hogy ezer mentőautót cseréltek le az elmúlt időszakban, ezek a legmodernebb járművek a legmodernebb felszereléssel futnak. Az új ügyeleti rendszerben részt vevő mentők pedig 170 gépjárművet kaptak.